Emissiearme Arturo vloeren Fris voor jou en jouw klant

Arturo brengt een beetje van de natuur bij de mensen. Dat doen we met vloeren die geïnspireerd zijn op de natuur. Met kleuren, collecties en sferen brengt Arturo de natuur naar binnen. Arturo heeft daar al heel wat stappen in gezet en daar komen nu nieuwe stappen bij. Arturo vloeren met zeer lage emissies. Die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van gezondheid én milieu. Zodat binnen weer een stapje meer voelt als buiten. 

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Daar horen ook de emissiearme vloeren bij. Zo heeft Arturo een volledig gietvloersysteem met EMICODE® EC1 PLUS certificering, dat eigenlijk best uniek is voor een gietvloersysteem. Je vindt bij ons de emissiearme vloer, die perfect bij jouw project past. 

 

Het arturo pU2060 gietvloersysteem met zeer lage emissie

Arturo introduceert een volledig EMICODE® EC1 PLUS gecertificeerd gietvloersysteem. Een gietvloersysteem met de laagst mogelijke emissie. Begin 2023 hebben we voor de eerste producten het EMICODE keurmerk behaald. Alle producten in het Arturo PU2060 Gietvloersysteem hebben de beste klasse behaald: EMICODE® EC1 PLUS. 

Het behalen van deze klasse voor producten in een volledig PU-gietvloersysteem, is toch best uniek. Wij zijn één van de eerste leveranciers in de kunstharsvloerenmarkt die de volgende stap zet en wil voldoen aan deze strengste emissie-eisen in de bouwbranche. Beter voor de verwerker én voor de eindgebruiker.

Het Arturo PU2060 Gietvloersysteem met EMICODE® EC1 PLUS 

Voor meer productinformatie bezoek de productpagina's.

Het EMICODE®- classificatiesysteem 

EMICODE® is een classificatiesysteem dat wordt gebruikt om de emissie van vluchtige organische stoffen (VOS) in bouwmaterialen te beoordelen. EMICODE®-certificering helpt professionals zoals jou bij het kiezen van materialen met lagere VOS-emissies. Het EMICODE®-classificatiesysteem kent verschillende niveaus toe aan bouwmaterialen. Deze niveaus variëren van EC1 (zeer lage emissie) tot EC2 (lage emissie) en EC3 (emissie in beperkte mate aanvaardbaar). Alleen producten die aan de strengste eisen voldoen worden ingedeeld in de hoogste klasse: EMICODE® EC1 PLUS.

Producten met een betere EMICODE®-classificatie leveren een nog betere bijdrage aan:
- Een gezonder binnenklimaat
- Verbetering van de luchtkwaliteit
- Vermindering van blootstelling aan schadelijke stoffen.

Arturo producten met een EMICODE® EC1 PLUS classificatie worden erkend door BREEAM en LEED en kunnen dus toegepast worden in nieuwbouw- en renovatieprojecten zoals scholen, kantoren en woningen.

Meer informatie

Onze flyers van onze schoonste vloer zijn een handige handout om de informatie over te brengen aan jouw klanten. Zo vind je informatie over het gehele Arturo PU2060 Gietvloersysteem met de eigenschappen, lees je meer over wat EMICODE inhoudt en ontdek je wat deze ontwikkeling betekent voor BREEAM en LEED.

Flyer verwerker

Flyer architect 

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw