De groene fabriek Het hoofdkantoor van Arturo

Welkom bij de groene fabriek van ons zusterbedrijf UZIN UTZ Nederland! Deze groene fabriek is het hoofdkantoor van het merk Arturo en speelt een belangrijke rol bij de visie, waarden en concrete stappen omtrent duurzaamheid.

Zusterbedrijf UZIN UTZ Nederland heeft haar visie op duurzaamheid op een praktische manier vertaald naar een moderne manier van bouwen en produceren. Bij de bouw is tot in detail rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is er geen gasaansluiting, waardoor de producten die worden afgenomen uit de groene fabriek volledig CO2-neutraal geproduceerd worden.

Duurzaam produceren hoeft niet complex of duur te zijn! Met gezond verstand en uitgekiende maatregelen kan het verbruik van water, energie en grondstoffen al flink afnemen. Dat bewijst UZIN UTZ Nederland met de toets van GPR-Gebouw. Het rapportcijfer voor de duurzaamheidsprestaties van de fabriek, die in 2014 door Koningin Máxima is geopend, is een 8,66!


Alles onder één dak: transparant, schoon én veilig

Zusterbedrijf UZIN UTZ Nederland heeft bewust gekozen voor een duurzaam en energiebesparend gebouw met een natuurlijke uitstraling. Het gebouw met energielabel A, dat tevens BREEAM-NL In-Use heeft behaald, zorgt met het vele glas voor transparantie en beter contact tussen medewerkers.

Natuurlijke aardwarmte

De energie die nodig is voor de verwarming van het pand en voor het productieproces, is grotendeels afkomstig uit de aarde: er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke aardwarmte. De extra energie die soms nodig is wordt gegenereerd door palletkachels. Hierdoor opereert het kantoor volledig CO2-neutraal.

Intelligent gebouw

UZIN UTZ Nederland heeft een intelligent gebouw. Lucht, licht en temperatuur zijn sensor gestuurd. De werkomstandigheden zijn optimaal en de ramen kunnen open.

Het groene sedumdak

Het groene sedumdak past perfect in de omgeving en zorgt voor een optimale warmte-, koude- en geluidsisolatie. Daarnaast wordt door het mos CO2 gebonden en fijnstof uit de lucht gefilterd.

Het regenwater wordt door het dak opgevangen en vervolgens gebruikt om de tuin van water te voorzien. Ook zorgt het groene dak voor verbetering van de biodiversiteit (verhoging van de verscheidenheid aan plant- en diersoorten).

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw