Winterse buien, de perfecte gelegenheid om gezellig onder een dekentje te kruipen in de zetel en weg te dromen op Pinterest van prachtige interieurstijlen en design inspiratie van minimalistisch wonen tot een kitsch en all over the top eclectische stijl. Daartussen mag de moderne badkamer zeker niet ontbreken. Jullie konden Arturo Microcement in afgelopen edities van ons Floor ever Magazine al ontdekken. Het perfecte naadloze systeem voor wanden, vloeren en meubels met een robuuste, moderne en strakke uitstraling. Voor het opknappen van de badkamer in een huurwoning in Kortrijk ging VDK Flooring aan de slag met Microcement in de kleuren Beton en Vulcan. Een echte eyecatcher in de woning!

Data

Gebouwtype Woonhuizen
Woonhuizen

Badkamer huurwoning naadloos afgewerkt met Arturo Microcement

Bij VDK Flooring in Kortrijk bent u aan het juiste adres als u vloerbekleding van de hoogste kwaliteit wilt laten installeren. Zaakvoerders David Vandekerkhove en Ruth Deloddere hebben meer dan 20 jaar ervaring in de sector en besloten in 2019 om hun eigen bedrijf op te richten. Het duo legt de nadruk op klantgerichte service tegen eerlijke prijzen. Zij streven er altijd naar om een passende oplossing te vinden en volgen elk project nauwlettend op, met gericht advies.

Arturo Microcement systeem

Arturo Microcement is een flexibele, pasteuze, cementeuze afwerking. Het product bestaat uit cement, pigment en water en is leverbaar in twaalf kleuren. Met een vlakspaan, spackmes of ander gereedschap wordt het dun op de ondergrond aangebracht. De eerste laag Arturo Microcement (ca. 400-600 g/m2) moet 2 tot 3 uur drogen, waarna de tweede laag (ca. 200 g/m2) aangebracht kan worden. De volgende dag kan de vloer of wand worden geïmpregneerd om vervolgens tweemaal afgelakt te worden. Arturo AC6100 Impregneer zorgt voor de hechting van de toplak op de cementgebonden gietvloer. Arturo PU7310 Toplak is geschikt als transparante, matte, slijtvaste en UV-stabiele afwerking. Voor het opknappen van een badkamer van 12 m2 in een huurwoning in Kortrijk gingen David en Ruth ten rade bij technisch-commercieel adviseur Peter Van den Broeck voor het gebruik van Arturo Microcement. Na een opleiding door Peter, waren David en Ruth helemaal klaar voor de installatie. Er werd besloten om Arturo Microcement te plaatsen op de wanden, en dit in twee kleuren: Beton voor de muren en Vulcan als blikvanger voor de wand van de wastafels. Met Arturo Microcement is dit perfect mogelijk, het is geschikt als decoratieve, esthetische afwerking van vloeren, wanden én meubels. De afwerklaag is UV-stabiel, naadloos, spanningsvrij en makkelijk te reinigen. Bovendien is Arturo Microcement ook geschikt in vochtige en natte ruimtes, mits afwerking met een Arturo Toplak. 
 

Nadat de wanden werden afgewerkt met Arturo Microcement werd ook om de vloer onder handen genomen. Voor de renovatie werd de bestaande ondergrond behouden. Hierop werd de turbo primer UZIN PE 280 aangebracht. Deze sneldrogende dispersievoorstrijk met carbontechnologie is de ideale hechtlaag ter voorbereiding van het egaliseren van gladde en dichte ondergronden. Vervolgens ging VDK Flooring aan de slag met UZIN NC 150 om de ondergrond te egaliseren. Deze projectegalisatie is een goed vloeiende uitvlakmassa voor textiele en elastische vloerbedekking, alsook meerlaags parket voor laagdiktes tot 10 mm. De PVC vloer werd hierop gelijmd met UZIN KE 2000 S. De universele ‘natte’ lijm heeft een korte wachttijd en lange inlegtijd en is geschikt voor alle gangbare soorten vloerbekleding. Om de plinten te bevestigen werd de tweezijdige kleefband voor wandaansluitingen en vloerbekledingsstroken, UZIN U-Tack, gebruikt.

Het eindresultaat is een zeer strakke en moderne badkamer. Dankzij de combinatie van Arturo Microcement op de wanden en de PVC vloerbekleding krijgt de ruimte een robuuste, stoere maar toch ook warme uitstraling. Wij hebben de foto’s alvast toegevoegd aan ons Pinterest moodboard :).
 

Gebruikte producten

UZIN PE 280 Turbo primer

Sneldrogende dispersievoorstrijk met carbontechnologie voor gladde en dichte ondergronden

UZIN NC 150 Projectegalisatie

Goed vloeiende uitvlakmassa voor textiele en elastische vloerbedekking, alsook meerlaags parket voor laagdiktes tot 10 mm

Arturo AC6100

Arturo AC6100 Impregneer is een zeer emissiearme, sneldrogende, 1-componenten, transparante impregneer op basis van acrylaat dispersie.

Arturo PU7310

Arturo PU7310 Toplak is een 2-componenten, zeer emissie arme, transparante, matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo Microcement

Arturo Microcement is een flexibele, pasteuze, cementeuze, minerale vloerafwerking bestaande uit cement en kleurpigment. Geschikt voor vloer, wand en meubel. 

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw