Phenix CFS uit Putte is expert in het plaatsen van gietvloeren en coatings bij particuliere en professionele klanten. Met hun jarenlange kennis en ervaring zijn ze uitgegroeid tot een uiterst gespecialiseerd gietvloerbedrijf, met een persoonlijke aanpak, duidelijke communicatie en een onberispelijk resultaat. Zaakvoerder Wolfgang Niemann mocht in oktober 2023 een renovatie bij Kadic NV uitvoeren en nam daar de vloer van de toonzaal onder handen.

Data

Gebouwtype Industrie
Industrie

Strakke coating voor vernieuwde showroom Kadic NV

Opfrissing met Arturo

Kadic NV is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van elektropneumo-mechanische machines voor de productie en het verzenden van autozetels, alsook machines voor het weven van lederwaren. In de toonzaal in Antwerpen lag een epoxy vloer met al heel wat kilometers op de teller, die dringend toe was aan vernieuwing.

Coating Arturo EP3010

In overleg werd besloten om een nieuwe epoxy-coating te plaatsen over de oppervlakte van 370 m2. Arturo EP3010 is
een 2-componenten vloer- en wandcoating op basis van epoxy, die waterverdunbaar is en in diverse kleuren leverbaar. Bovendien is deze coating zeer emissiearm en slijtvast, en dus geschikt als afwerking van productieruimtes, magazijnen, garages en werkplaatsen, maar ook technische ruimtes en winkels. De vloer is naadloos en vloeistofdicht en daardoor heel goed reinigbaar.

Vlekkeloze plaatsing

Phenix CFS bijt zich graag vast in projecten met een uitdaging. In dit geval moest de ondergrond hier en daar hersteld worden en moesten diepe krassen uitgevuld worden. Daarna werd de vloer goed opgeschuurd met diamantgaas en nadien ontvet. Als toplaag werd daarna Arturo EP3010 gerold in twee lagen. De klant koos voor kleur RAL 7044, een fris witgrijs, waardoor de toonzaal er als nieuw uitziet.

Dankzij de ervaring van Phenix CFS en de goede samenwerking met Kadic NV verliep de renovatie erg vlot en werd de vloer in slechts drie dagen afgerond.
 

Gebruikte producten

Arturo EP3010

Arturo EP3010 Vloer- en Wandcoating is een zeer emissiearme, 2-componenten, gekleurde, waterverdunbare coating op basis van epoxy in diverse kleuren leverbaar.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw