TVH nv is dé onderdelenspecialist voor industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines. Met een aanbod van meer dan 47 miljoen artikelen bieden ze klanten een oplossing sinds 1969. Voor de renovatie van de vroegere broodjesrefter in de hoofdzetel te Waregem vroeg TVH Group interieur- & werkplekexpert K-ONCEPT uit Roeselare om de refter een nieuwe functie te geven.

Data

Gebouwtype Kantoren
Kantoren
Kantoren

TVH in nieuw jasje met Arturo gietvloer

K-ONCEPT is specialist in kantooromgevingen, waarbij de mens en zijn interacties centraal blijven staan. Ze zoeken steeds een originele en creatieve uitwerking, waarbij rekening gehouden wordt met het praktische, technische en financiële aspect van elk project.

Als partner voor de vloerwerken werd Smooth Surface gekozen. Hun kennis, hun plan van aanpak om de bestaande ondergrond met barsten en verschillende oude vloerlagen correct voor te bereiden en hun ingesteldheid om van de gietvloer en het totaalproject een schitterend resultaat te maken, sloten hier perfect bij aan. David en Pauline zijn gepassioneerd door hun werk, en maken een erezaak van aandacht voor detail, deskundig vakmanschap en uitzonderlijke service.

Indeling van de ruimte

De opdracht was om de ruimte om te vormen tot een multifunctionele ontmoetingsruimte als knooppunt tussen de twee kantoordelen en het bovenliggende niveau. Daarvoor werkte K-ONCEPT een voorstel uit. Een uitdagend project, aangezien het vloeroppervlak een onregelmatige vorm had, en er een grote helling in de ruimte ligt, met in de tegenovergestelde hoek een op de eerste verdieping uitkragende vergaderzaal.

Het ontwerp van K-ONCEPT bestaat uit een blokvolume dat centraal in de ruimte geplaatst werd: dit volume creëert zo een nieuwe dynamiek en looplijnen in de ruimte. De ruimte wordt optimaal benut, aangezien het blok genesteld ligt in de bocht van de helling, en de spits aansluit bij de meetingruimte op het eerste verdiep. Zo interageren alle onderdelen mooi met elkaar.

In de materialen werd het vormelijk contrast herhaald: het volume werd afgewerkt met warme materialen, met langs buiten natuurlijk barnwood, en binnenin Petac-platen & tapijt die voor de afwerking en akoestiek zorgen. Esthetisch gezien werd er gekozen voor een gietvloer in betonlook om een egale vloer te bekomen met een warm, natuurlijk aspect dat toch voldoende contrasteert met de in de box gebruikte materialen. Ook technisch was K-ONCEPT overtuigd van een gietvloer omwille van de slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid. Er werd dan ook besloten om de gietvloer door te trekken in de hoofdhal van de kantoorruimtes; in totaal werd zo’n 500 m2 met gietvloer bekleed.

In overleg tussen de interieurarchitect en Smooth Surface werd beslist om in twee fases te werken. Er werd een zeer strakke timing gehanteerd, aangezien tijdens beide fases het personeel omgeleid moest worden. Door de vlotte communicatie verliep dit perfect en werden beide in de afgesproken tijd van zeven werkdagen per fase afgerond.

De ontmoetingsruimte

De oorspronkelijke broodjesrefter bevatte verschillende ondergronden: van beton, tot egalisatie en coatings. Alle ondergronden werden gekogelstraald en de nodige herstellingen werden uitgevoerd. Om een goede hechting van de nieuwe egalisatie te verzekeren, werd er gekozen om voor te strijken met UZIN PE 460, een 2-componenten epoxy voorstrijk met kleurindicator. Deze primer is uiterst geschikt als verstevigingsvoorstrijk op onstabiele, poreuze of gebarsten ondergronden. Naast de goede uitharding, wat voor snelle plaatsing zorgt, is deze primer bovendien ook toepasbaar als vochtscherm op cementdekvloeren of beton. Er werd nadien geëgaliseerd met UZIN NC 110, een zelfvloeiend, extreem gladde egalisatie op basis van calciumsulfaat. De goede vloei, het gladde oppervlak en de spanningsarme eigenschap
van deze egalisatie maken deze de geschikte onderlaag om een gietvloer op te plaatsen. UZIN NC 110 is in het bijzonder geschikt voor zwakke, oude en gemengde ondergronden bij renovaties, en kan geplaatst worden in laagdiktes tot 50 mm.

Op de nieuwe egalisatie werd voorstrijk Arturo EP6600 geplaatst, gevolgd door schraaplaag Arturo PU6000. Arturo EP6600 Primer is een 2- componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk op basis van epoxyhars. De primer is uitstekend verwerkbaar en zowel te rollen als schrapend aan te brengen. Arturo PU6000 is een zeer emissiearme, kant-en-klare schraaplaag, geschikt als scheuroverbruggende laag. Bovendien is deze schraaplaag zelfnivellerend.

Naar het ontwerp van K-ONCEPT werd er voor een warme betonlook als gietvloer gekozen. Smooth Surface verwerkte Arturo PU2050 in kleur Basic Wash over de gehele ruimte. Arturo PU2050 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars, die met name geschikt is als afwerking van vloeren met een lichte tot middelzware belasting, zoals kantoren, scholen en winkels, maar ook horeca en woonhuizen. Deze gietvloer garandeert een verhoogd loopcomfort, is naadloos en vloeistofdicht, geschikt voor zwenkwielbelasting én goed bestand tegen beschadigingen en puntbelasting. De logische keuze dus voor zowel de multifunctionele ontmoetingsruimte, als voor de kantoorhal.

De afwerking van de gietvloer gebeurde met Arturo PU7310, de transparante, matte afwerking van Arturo Gietvloeren. Deze 2-componenten toplak kenmerkt zich door een goede slijt- en krasvastheid, heeft een hoge UV-stabiliteit en is uitstekend reinigbaar.

In dit geval werd de toplak gemengd met Arturo Ballotini glasparels, om te voorzien in een antislip-effect. Bovendien zorgen de korrels voor een hogere slijtvastheid van de gietvloer. Een goede keuze dus voor drukbelopen ruimtes.

De kantoorhal

In een tweede fase werd de centrale hoofdgang van de kantoorruimte onder handen genomen. De ondergrond verkeerde hier in betere staat, waardoor met het kogelstralen en schuren van de bestaande egalisatie de ondergrond klaar was voor de plaatsing van het gietvloersysteem. Hier werd voor dezelfde opbouw als voor de ontmoetingsruimte gekozen, waardoor de warme kleuren doorgetrokken werden en resulteerden in een heldere, moderne look. K-ONCEPT, Smooth Surface en TVH zijn zeer tevreden over het resultaat dat werd afgewerkt mits de strakke timing. Alles verliep SMOOTH :). 
 

Gebruikte producten

UZIN NC 110 Gipsegalisatie

Zelfvloeiende, extreem gladde egalisatie en uitvlakmassa op basis van calciumsulfaat met Level Plus Effect S

UZIN PE 460 2-K Epoxyprimer-vochtscherm

2-componenten voorstrijk op basis van epoxy met kleurindicator voor vochtige of niet stabiele ondergronden

Arturo PU7310

Arturo PU7310 Toplak is een 2-componenten, zeer emissie arme, transparante, matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo Ballotini

Arturo Ballotini zijn transparante glaskorrels voor het realiseren van een antislip-oppervlakte in combinatie met een Arturo Vloercoatings en Toplakken.

Arturo PU2050

Arturo PU2050 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Arturo PU6000

Arturo PU6000 is een zeer emissiearme, kant-en-klare schraplaag, scheuroverbruggend membraan (2-C, PU). 

Arturo EP6600 NEW

Arturo EP6600 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk op basis van epoxyhars. Ook universeel inzetbaar als schraplaag (2-C EP).

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw