De Kouter, één van de bruisende pleinen in het Gentse centrum, wordt omringd door 19e-eeuwse gebouwen zoals het Handelsbeursgebouw en Hotel Falligan, maar ook door moderne en gerenoveerde appartementen. Eerder dit jaar mocht Colota BVBA aan de slag in de luxueuze loft boven het prestigieuze bankgebouw om de 180 m2 bestaande ondergrond te renoveren met een eigentijdse moderne Arturo betonlook als resultaat.

Data

Gebouwtype Woonhuizen
Woonhuizen

HYPERMODERNE LOFT MET ARTURO TOUCH OP GENTSE KOUTER

Colota gietvloeren, uit Gent, is gespecialiseerd in het plaatsen van gietvloeren en kunststofvloeren. Zij bieden een groot assortiment vloeren van hoogwaardige kwaliteit, zoals polyurethaan gietvloeren, cementgebonden gietvloeren, epoxyvloeren en coatingvloeren. Dankzij jarenlange ervaring in het gieten van vloeren en het toepassen van de laatste ontwikkelingen in het veld streven ze steeds naar het beste resultaat. 


Bouwkundig erfgoed 

Het classicistische bankgebouw op de Kouter dateert uit Wereldoorlog I en werd door stad Gent aangeduid als bouwkundig erfgoed. Dit zorgde voor een extra uitdaging omdat de werken met extra voorzichtigheid verricht moesten worden. Om het materiaal naar de loft te brengen, werden de gevel, bestaande vloeren en trap beschermd. Ook de lift mocht niet gebruikt worden tijdens de werken. Vooraleer Colota aan de slag kon, werden de bestaande tegels en parket uitgebroken. Vaste klant GF Total Flooring, gespecialiseerd in tapijt, vinyl en egalisaties, hoogde in onderaanneming de chape op met UZIN NC 112 Turbo. Deze sneldrogende, extreem gladde en zelfvloeiende egalisatie met calciumsulfaat bindmiddel met Level Plus Effect S is geschikt voor alle vloerbedekkingen en parket voor laagdiktes van 0 - 30 mm. Door de snelle droogtijd was de ondergrond na 6 uur al overlaagbaar.

Aan de slag met Arturo

De opgehoogde chape werd geprimerd met Arturo EP6600, een universele primer voor cement- en gipsgebonden ondergronden. Als schraaplaag werkte Colota op deze werf met Arturo EP6200. Deze 2-componenten, oplosmiddelvrije voorgevulde schraaplaag op basis van epoxyhars is geschikt als hechtlaag op cement- en gipsgebonden ondergronden. De schraaplaag garandeert de hechting tussen de gietvloer en de ondergrond.

Zicht op historische torens van Gent

De loft boven het bankgebouw heeft een zeer moderne en strakke uitstraling. Die look & feel wou de eigenaar van de loft ook weerspiegelen in de vloer. Daarbovenop zocht hij een vloer die makkelijk te onderhouden is en mooi zou overlopen naar het parket. In samenspraak met Colota werd er gekozen voor Arturo PU2050, een 2-componenten gietvloer, geschikt als decoratieve, esthetische afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden, in de kleur Morning Flow. De keuze voor een betonlook sluit mooi aan bij de hedendaagse look van de gerenoveerde loft.

Als afwerklaag werd gekozen voor Arturo PU7310 in twee lagen: een matte, transparante toplak, die goed en licht verwerkbaar is, en bovendien uitstekend reinigbaar is, wat voordelig is voor zowel plaatser als klant. 

Het resultaat is zeer geslaagd. Dankzij de eigentijdse betonlook is de gietvloer een echte meerwaarde in de loft. De prachtige vloer en de unieke ligging met zicht op de historische torens van Gent zorgen voor een uitzonderlijke loft als eindresultaat!

Gebruikte producten

UZIN NC 112 Turbo Snelle gipsegalisatie

Sneldrogende, extreem gladde en zelfvloeiende egalisatie met calciumsulfaat bindmiddel met Level Plus Effect S voor alle vloerbedekkingen en parket, laagdiktes van 0 - 30 mm

Arturo PU7310

Arturo PU7310 Toplak is een 2-componenten, zeer emissie arme, transparante, matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP6200

Arturo EP6200 Schraplaag is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk / schraplaag op basis van epoxyhars.

Arturo PU2050

Arturo PU2050 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Arturo EP6600 NEW

Arturo EP6600 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk op basis van epoxyhars. Ook universeel inzetbaar als schraplaag (2-C EP).

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw