In 2021 besloot Colota te investeren om hun klanten nog beter te kunnen bedienen. Het resultaat is een nieuwe showroom, inclusief een hippe koffiezaak: Bar Symphony. Een grootschalig renovatieproject, want over een oppervlakte van maar liefst 492 m2 moest de volledige vloerbedekking verwijderd worden, waren er niveauverschillen te overbruggen en moest de ondergrond hier en daar hersteld worden. Uiteindelijk werd er gewerkt op een ondergrond van deels OSB en deels zandcementdekvloer.

Data

Gebouwtype Horeca
Kantoren
Horeca
Kantoren
Kantoren
Horeca
Horeca
Kantoor en administratie

VEELZIJDIGHEID VAN ARTURO TE BEWONDEREN IN SHOWROOM COLOTA

Colota sinds 2004

Colota gietvloeren uit Gent is een bedrijf met een zeer ruime ervaring in het aanbrengen van gietvloeren en kunststofvloeren. Ze bieden een groot assortiment gietvloeren van hoogwaardige kwaliteit aan, zoals polyurethaan gietvloeren, cementgebonden gietvloeren, epoxyvloeren en coatings. Hun vakmensen hebben jarenlange ervaring in het gieten van vloeren en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het veld.

De veelzijdigheid van Arturo

In de centrale gang werd gewerkt op een nieuwe chape, die geprimerd werd met UZIN PE 460, een 2-componenten voorstrijk op basis van epoxy met kleurindicator voor vochtige of niet stabiele ondergronden. Deze primer kenmerkt zich door een goede uitharding zelfs bij lage temperaturen, snelle plaatsing en werking als vochtscherm. De vloer werd daarna geëgaliseerd met UZIN NC 112, een sneldrogende, extreem gladde en zelfvloeiende gipsegalisatie, die zeer spanningsarm is en bovendien al overlaagbaar na 6 uur. Als vloerbedekking werd hier gekozen voor een groene microcement. Deze werd in 2 lagen geplaatst, gevolgd door 2 lagen Arturo PU7310, een transparante, matte, slijtvaste en UV-stabiele afwerking. In de showroom werd de chape geprimerd met Arturo EP6600, een 2-componenten, oplosmiddelvrije universele voorstrijk op basis van epoxyhars. Deze werd ook verwerkt tot schraaplaag. Als gietvloersysteem werd er gekozen voor Arturo PU2050 in verschillende kleuren en toegepast met nat in nat techniek, om de veelzijdigheid van de gietvloer naar voren te brengen. Dit type gietvloer is met name geschikt als afwerking van vloeren met een lichte tot middelzware belasting. Het ontwerp werd gemaakt door Thea Kruders, de Designer van de Arturo Studio in Nederland. Op vraag van Colota werkte zij een design uit en assisteerde ze in de applicatie van het design. Samen met Colota werd gekozen voor een neutrale basiskleur Cosmic Fusion, waarin een elegant klaverblad gegoten werd met de kleuren Cotton White, Distinct Green en Pale Green. Het geheel werd afgelakt met 2 lagen Arturo PU7310 toplak. 


In de showroom bevindt zich ook een trap die in gietvloer bekleed werd. De betonnen trap werd voorgestreken met Arturo EP6600,in 2 lagen. Daarna werden er 2 lagen Arturo PU2060 gietvloer aangebracht, een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars. Dit vloersysteem is met name geschikt als afwerking van vloeren met een middelzware belasting, zoals onder andere trappen, aangezien het slag-, stoot en slijtvast, scheuroverbruggend en goed te reinigen moet zijn. In aansluiting met het mooie interieur en de andere vloeren werd hier gekozen voor een warme groene kleur: Modest Green. De trap werd afgewerkt met 1 laag Arturo PU3320, een ingekleurde, zijdematte en UV-stabiele afwerking, gevolgd door 2 lagen Arturo PU7310 Toplak.

Bar Symphony

Voor de keuken en berging van de bar werd gekozen voor een totaal ander soort kunstharsvloer: Arturo EP1200 Troffelvloer. Deze 3-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van epoxyhars met minerale vulstoffen is uitermate geschikt als afwerking van vloeren in productieruimtes, (groot)keukens, werkplaatsen,... Perfect voor de belasting in de keuken van Bar Symphony. Deze troffelvloer werd geplaatst op chape, waarna er een schraaplaag Arturo EP6600 geplaatst werd. De vloer werd eerst gesealed met Arturo EP7950 Seallaag en daarna antislip afgewerkt met 2 lagen Arturo PU7310 Toplak. In de koffiebar zelf werd een speciaal proces toegepast door Colota. Na primer en schraaplaag met Arturo EP6600, werd er opnieuw voor Arturo PU2050 gekozen in betonlook Cosmic Fusion, maar deze werd ingestrooid met terrazzo. De kiezels werden nadien opgeschuurd met de PALLMANN Spider en de gietvloer werd afgewerkt met 2 lagen Arturo PU7310 Toplak.

Bent u op zoek naar een geschikte partner voor het plaatsen van een gietvloer? Maak gerust een afspraak bij Colota, over een heerlijke koffie of gebakje wordt u deskundig wegwijs gemaakt in de oneindige mogelijkheden van kunstharsvloeren.

Gebruikte producten

UZIN NC 112 Turbo Snelle gipsegalisatie

Sneldrogende, extreem gladde en zelfvloeiende egalisatie met calciumsulfaat bindmiddel met Level Plus Effect S voor alle vloerbedekkingen en parket, laagdiktes van 0 - 30 mm

UZIN PE 460 2-K Epoxyprimer-vochtscherm

2-componenten voorstrijk op basis van epoxy met kleurindicator voor vochtige of niet stabiele ondergronden

Arturo EP1200

Arturo EP1200 Troffelvloer is een vlinderbare 3-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van epoxyhars met minerale vulstoffen, in diverse kleuren leverbaar.

Arturo PU3320

Arturo PU3320 Toplak is een 2-componenten, waterhoudende, ingekleurde, zijdematte toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP7950

Arturo EP7950 Seallaag is een 2 componenten, zeer emissiearme verzegelingslaag voor Arturo Troffelvloeren op basis van epoxyhars.

Arturo PU7310

Arturo PU7310 Toplak is een 2-componenten, zeer emissie arme, transparante, matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU2060

Arturo PU2060 Gietvloer is een 2-componenten, zeer emissearme, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU2050

Arturo PU2050 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Arturo EP6600 NEW

Arturo EP6600 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk op basis van epoxyhars. Ook universeel inzetbaar als schraplaag (2-C EP).

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw