In CNH Industrial Belgium in Zedelgem ontwerpen, ontwikkelen en produceren meer dan 3.000 medewerkers maaidorsers, 
balenpersen en hakselaars van het merk New Holland, met een ervaring en knowhow van meer dan 110 jaar. Aangezien in de 
vestiging alle facetten van ontwerp en productie tot service en training, plus alle ondersteunende afdelingen vertegenwoordigd 
zijn, zijn de functies er heel divers, maar heerst er toch een groot team-gevoel. Zoals medewerkers zelf zeggen: “lachen mag, 
doorgroeien kan, opleiding krijg je, elke dag is anders en... het eten is lekker. ”

Data

Gebouwtype Industrie
Industrie

SLIJTVASTE GIETVLOER VOOR CNH INDUSTRIAL BELGIUM

En laat dat eten nu net zeer belangrijk zijn in een grote fabriek. De gang naar de refter was dringend toe aan herstelling, en voor die renovatie zocht CNH contact met Vloerbekleding Slosse BV uit Torhout, een familiebedrijf met ruim 30 jaar aan ervaring in het plaatsen van soepele vloerbekleding. Wesley en echtgenote Sophie bouwden het bedrijf van vader Ronny verder uit en kunnen rekenen op een vaste equipe van professionele plaatsers.

Communicatie is de basis van succes

Na overleg tussen de opdrachtgever en Vloerbekleding Slosse werd er op basis van de noden gekozen om een gietvloer te plaatsen. Belangrijk om mee te nemen voor Wesley was dat de te renoveren ruimte een drukbelopen gang naar de refter is, alsook de doorgang tussen de grootkeuken en het magazijn, wat inhoudt dat er veel passage is van rollend materiaal en karren. Bij het uitbreken van de bestaande PVC vloerbekleding, bleek de ondervloer in slechte staat te zijn en was er sprake van vochtinsijpeling. De lijmresten moesten afgeschuurd worden en de losliggende egalisatie werd verwijderd en hersteld om de verdere vochtinspijling te voorkomen. Er kroop heel wat voorbereidend werk in dit project, waarbij zowel de klant als plaatser zich flexibel opstelden en er ook in het weekend gewerkt kon worden. Door de centrale ligging van de gang in het gebouw was er immers een zekere tijdsdruk om de werken zo snel mogelijk uitgevoerd te krijgen.

Time is money

De ondergrond werd geprimerd met Arturo EP6600, een 2-componenten universele primer en gevuld ook geschikt als schraaplaag. Hieraan werd de Arturo Epoxy Versneller toegevoegd, een oplosmiddelvrije versneller voor Arturo epoxy primers en schraaplagen. Deze versneller verkort de uithardingstijd tot 80%, waardoor de vloer na ca. 3-4 uur overlaagbaar is, waardoor de primer, schraaplaag en gietvloer in principe op één dag kunnen aangebracht worden.

Slijtvaste, belastbare vloer

Er werd gekozen voor Arturo PU2050 als gietvloer in een warme bruine kleur RAL 8000. Deze 2-componenten vloerafwerking op basis van polyurethaanhars is uitermate geschikt voor vloeren met lichte tot middelzware belasting, zoals bijvoorbeeld kantoren, maar ook winkels en horeca. Deze gietvloer heeft een lage indrukgevoeligheid en is bestand tegen beschadigingen en zwenkwielbelasting. 

Daarbovenop werd de vloer afgewerkt met Arturo PAS7790, een 2-componenten, oplosmiddelvrije, snel uithardend, glanzende, transparante vloercoating die in twee lagen werd aangebracht. De kenmerken van deze toplaag zijn goede slijtvastheid, hoge bestendigheid tegen chemicaliën en UV-stabiliteit. De combinatie van Arturo PU2050 en Arturo PAS7790 zorgt er voor dat de vloer bestand is tegen de intensieve belasting door zowel passage als rollend materiaal. Bovendien werd de toplaag ingestrooid met Arturo Ballotini 75-150 µm, transparante glaskorrels voor het realiseren van een antislip-oppervlakte die de slijtvastheid van de toplaag nog verhoogt.

Gebruikte producten

Arturo PAS7790

Arturo PAS7790 Vloercoating is een 2-componenten, oplosmiddelvrije, snel uithardend, glanzende, transparante vloercoating (2 lagen) op basis van asparaginezuur ester.

Arturo EP2500

Arturo EP2500 Gietvloer is een 2-componenten oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van epoxyhars, in diverse kleuren leverbaar.

Arturo Ballotini

Arturo Ballotini zijn transparante glaskorrels voor het realiseren van een antislip-oppervlakte in combinatie met een Arturo Vloercoatings en Toplakken.

Arturo EP6600 NEW

Arturo EP6600 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk op basis van epoxyhars. Ook universeel inzetbaar als schraplaag (2-C EP).

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw