Het Zeepreventorium is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum in de duinen van De Haan waar kinderen en jongeren wonen die leren omgaan met een chronische aandoening en stappen zetten richting zelfstandigheid. Zij wonen daar samen met zorgverleners die de kinderen en jongeren begeleiden op dat pad. Samen in één huis. Voor de renovatie van de vloer in de linnenkamer deed het revalidatiecentrum beroep op Slosse Vloerbekleding BVBA uit Torhout.

Data

Gebouwtype Gezondheidszorg

De vzw Association Nationale Belge contre la Tuberculose bouwt in 1925, met de steun van de familie Solvay, een eerste preventorium in De Haan dat in 1926 wordt ingehuldigd door koningin Elisabeth. Tot aan de Tweede Wereldoorlog verbleven er honderden tuberculosepatiënten in het preventorium. Tijdens de oorlog worden ook gekwetste soldaten en vluchtelingen opgevangen. Vanaf de jaren 1960 specialiseert het Zeepreventorium zich in de behandeling van astma, later volgt de behandeling van mucoviscidose en het Zeepreventorium verwerft nationale en internationale erkenning. Vandaag worden er een brede waaier aan chronische aandoeningen behandeld bij zuigelingen, kinderen en jongvolwassenen.

Expertise op de werkvloer

Voor de renovatie van de linnenkamer doet het Zeepreventorium beroep op Slosse Vloerbekleding, een familiebedrijf pur sang. Begin jaren ’90 start vader Ronny de firma op met als hoofdactiviteit het plaatsen van soepele vloerbedekking; al snel vervoegt zoon Wesley het team en stap voor stap bouwen ze samen het bedrijf uit tot een vaste waarde in de bouwsector. Ondertussen is ook Wesleys echtgenote Sophie in het bedrijf gestapt als administratieve kracht en kunnen zij rekenen op een vaste equipe van professionele plaatsers.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

De vloer in het Zeepreventorium werd afgewerkt met Arturo PAS3790 Vloercoating, een duurzame, naadloze afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden voor zowel binnen- als buitentoepassing. Arturo PAS3790 laat zich kenmerken door een eenvoudige verwerking en snelle uitharding, en is bovendien stofvrij en goed te reinigen. Deze gekleurde toplaag kan in verschillende RAL-kleuren gemaakt worden, in dit geval werd gekozen voor RAL7035, een zachte, neutrale grijze tint. Dankzij een grondige voorbereiding en vlotte communicatie werden de werken in een week tijd afgerond: een mooi project waar zowel plaatser als klant tevreden op terugblikken.

Een vlotte samenwerking

De voorbereidingen voor deze werf verliepen zeer vlot. Dankzij een goede communicatie met de verantwoordelijke van het Zeepreventorium waren alle ruimtes leeg en kon de ondervloer correct beoordeeld worden. De bestaande betonvloer werd voorgestreken met Arturo EP6500 Primer, ingezand met Arturo zand 0.1-0.3 mm, de ideale hechtlaag op poreuze ondergronden. De vloer werd uitgevlakt met plaatselijke diktes tot 2 cm dankzij UZIN NC 770, een cementgebonden zelfvloeiende egalisatie voor projecten met hoge belasting gevolgd door een kunstharsvloer. Deze egalisatie kan ook ingezet worden als toplaag, voor het 
maken van een slijtvaste vloerafwerking, en is bovendien ook verpompbaar.

 

Gebruikte producten

UZIN NC 170 LevelStar Hoogwaardige uitvlakmassa

Zelfvloeiende, extreem gladde en snelle uitvlakmassa met Level Plus Effect S

Arturo PAS3790

Arturo PAS3790 Vloercoating is een 2-componenten, oplosmiddelvrije, sneluithardende, glanzende, gekleurde vloercoating (2 lagen) op basis van asparaginezuur ester, in diverse kleuren leverbaar.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Arturo Zand

Arturo Zand voor het vullen of afzanden van verschillende Arturo producten, beschikbaar in verschillende korrelgroottes (0,1 - 0,3 mm, 0,3 - 0,8 mm, 0,1 - 0,5 mm, 0,06 - 0,3 mm)

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw