Wie op zoek is naar een eigentijds kapsel, dat perfect samengaat met zijn of haar looks en karakter, moet bij Cutting Edge Hair in Antwerpen zijn. Eigenaar Christoph Vanallemeersch neemt ruim de tijd om de klant te leren kennen en een persoonlijke band op te bouwen. Zoals hij het zelf mooi zegt: “Met een kapsel uit een boekje kom je nergens”. En bij een uniek kapsel hoort ook een unieke vloer, een ideale uitdaging voor onze trouwe klant ABBI Industrie.
 

Data

Gebouwtype Retail
Retail
Retail
Retail
Land Belgium

Van nieuwe haarcoupe tot stoere betonlook

Bij de renovatie hoort ook een nieuwe vloer, daarvoor deed Christoph beroep op ABBI, een familiebedrijf met drie generaties aan ervaring. Al meer dan 30 jaar plaatst ABBI gietvloeren bij bedrijven en particulieren in Vlaanderen, maar is ook expert in industrievloeren, beton en steentapijten, een perfecte match voor het plaatsen van deze vloer van 110m2. Er werd samen gekozen voor een Arturo gietvloersysteem, PU2050 in een mooie donkere betonlook.

De veelzijdigheid van Arturo

De ondergrond werd geprimerd met Arturo EP6500 Primer, een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk op basis van epoxyhars, een zeer breed inzetbaar product. Als schraaplaag werd deze keer gekozen voor Arturo EP2500,  een 2-componenten oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van epoxyhars, die werd gevuld met zand. Als afwerking wordt Arturo EP2500 vooral gebruikt voor vloeren in productieruimtes, magazijnen, winkels, technische ruimtes, etc, maar kan dus ook ingezet worden als schraaplaag.

Stoere betonlook

Christoph en echtgenote Katrien realiseerden samen hun droomruimte in zachte tinten en natuurlijke materialen, waarbij de stoere, donkere gietvloer in betonlook een absolute blikvanger is. ABBI plaatste hier Arturo PU2050 in de kleur Raw Basalt, deze gietvloer bestaat uit twee componenten, is oplosmiddelvrij en is in hoge mate UV-stabiel. De gietvloer is uitermate geschikt voor lichte tot middelzware belasting, zoals deze kapperszaak, maar ook voor kantoren, scholen of horeca. Arturo PU2050 laat zich kenmerken door het hoge loopcomfort en bij de plaatsing is het product zelf nivellerend en heeft een uitstekende navloei. Dit kan ook projectleider Erik Biesemans bevestigen: “de muren bestonden uit zeer ruwe ongelijke kronkelende bakstenen muren, waartegen Arturo PU2050 aangegoten is, dit verliep uitstekend.”

Arturo betonlook gietvloeren worden gemaakt door tijdens het aanbrengen van de gietvloer twee kleuren te mengen, hierdoor krijgt de vloer een gemêleerd effect, net als beton. De mate van vermenging kan rustiger of meer uitgesproken gebeuren, dit wordt afgesproken tussen de klant en de plaatser. In het geval van Cutting Edge werd er voor een uitgesproken look gekozen, waarbij de tekening heel mooi zichtbaar is.

Finishing touch: lak

Als toplaag bracht ABBI Arturo PU7310 aan in twee lagen. Deze toplak op basis van polyurethaanhars is een transparante, matte coating die zeer slijt- en krasvast is, en bovendien goed chemicaliënbestendig. De perfecte match dus voor het gebruik in de kapperszaak, waar dagdagelijks met verschillende chemische producten gewerkt wordt. Zowel ABBI als Christoph zijn zeer tevreden met het resultaat, oordeelt u vooral zelf!

Gebruikte producten

Arturo PU7310

Arturo PU7310 Toplak is een 2-componenten, zeer emissie arme, transparante, matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP2500

Arturo EP2500 Gietvloer is een 2-componenten oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van epoxyhars, in diverse kleuren leverbaar.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Arturo PU2050

Arturo PU2050 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw