Graphic design, branding en creative cards. Dat is waar het grafisch ontwerp bureau ‘Scarabar’ uit Ieper voor staat. Kunstharsvloeren Sabbe werd dan ook gevraagd om een gietvloer te plaatsen die in lijn ligt met deze termen. En dus ging hij aan de slag met een kleurrijke gietvloer uit onze Color Collection 2.0. Een spetterend resultaat voor een creatieve werkomgeving!

Data

Gebouwtype Kantoren
Kantoren
Kantoren
Land België

Grafisch ontwerp meets Arturo flooring

Graphic design, branding en creative cards. Dat is waar het grafisch ontwerp bureau ‘Scarabar’ uit Ieper voor staat. Kunstharsvloeren Sabbe werd dan ook gevraagd om een gietvloer te plaatsen die in lijn ligt met deze termen. En dus ging hij aan de slag met een kleurrijke gietvloer uit onze Color Collection 2.0. Een spetterend resultaat voor een creatieve werkomgeving!

Kunstharsvloeren Sabbe uit Ledegem, expert in het plaatsen van diverse soorten kunstharsvloeren, kreeg de vraag van Scarabar om een gietvloer te plaatsen in haar nieuwe kantoor. Dankzij zijn jarenlange ervaring en vele succesvolle andere projecten in het verleden met onze Arturo-producten, was deze klus voor Sebastien Sabbe een fluitje van een cent. Een kleurrijke referentie waar hij trots op is.

Grafische sector

De vraag van Scarabar om samen te werken met Kunstharsvloeren Sabbe kwam niet zo maar uit de lucht gevallen. Scarabar is gespecialiseerd in grafisch ontwerp, met de nadruk op branding en creatieve wens-, verjaardags-, huwelijks- en geboortekaartjes. Scarabar komt van de scarabee, ook wel een geluksbrenger, en staat voor ‘scheppen, ontstaan en transformeren’. Vier jaar na de oprichting was het tijd voor een nieuw stekje en verhuisde Scarabar van Dadizele naar Ieper. Een ingrijpende renovatie met onder andere een binnentuin, junglebehang en … een roze vloer.

De vloer als blikvanger

De vloer is de alom aanwezige basis in een ruimte. Hij bepaalt voor een groot deel de sfeer en vraagt dus je speciale aandacht. Hij moet met al je eisen matchen als het gaat om uitstraling, duurzaamheid, onderhoud, en natuurlijk: de kleur! Kleuren hebben veel invloed op je beleving van de ruimte. Belangrijk dus om te weten welk effect een kleur heeft. Als je de juiste kleuren bij de functie van de ruimte kiest, dan creëer je een aangenaam binnenklimaat. Dat van nature goed voelt, waarin je prettig werkt en leeft. Omdat Annelies, eigenares van Scarabar, in haar ontwerpen en interieur vaak pastelkleuren gebruikt, viel de keuze al snel op de kleur Faded Rose uit de Arturo Color Collection 2.0.

Blijvend elastische vloer

Sebastien Sabbe maakte voor dit project gebruik van zijn favoriete Arturo gietvloersysteem, Arturo PU2030. Arturo PU2030 is een UV-stabiele, blijvend elastische gietvloer geschikt als decoratieve, esthetische afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden. Het is dé gietvloer wanneer we denken aan loopcomfort met een shore D 30. Bovendien is deze gietvloer te krijgen in bijna alle denkbare kleuren. In dit project moest de bestaande ondergrond in het pand verwijderd worden en moest er een nieuwe zandcementchape geplaatst worden met dampscherm. Op deze basis kon Sabbe het volledige gietvloersysteem plaatsen: primer, schraaplaag, gietlaag en twee toplagen. Er werden vijf lagen in vijf dagen geplaatst, waarna het bijpassend meubilair zijn nieuwe thuis vond binnen dit prachtige renovatieproject.

Gebruikte producten

Arturo EP6200

Arturo EP6200 Schraplaag is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk / schraplaag op basis van epoxyhars.

Arturo PU2030

Arturo PU2030 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw