Hockey-, padel-, dans- en tennisclub La Gantoise aan de Noorderlaan in Gent is hét sportparadijs bij uitstek voor elke sportliefhebber. De sportvereniging bouwde een prachtig nieuw clubhuis met een moderne touch dat zowel bij professionals als bij amateursporters in de smaak valt. In opdracht van Architect Vertongen en F A B interior architect ging Bogaert Kunststofvloeren NV aan de slag om de Arturo gietvloer te plaatsen.

Data

Gebouwtype Publieke ruimtes
Land België

LA GANTOISE, HET WALHALLA VOOR DE MODERNE SPORTER

Hockey-, padel-, dans- en tennisclub La Gantoise aan de Noorderlaan in Gent is hét sportparadijs bij uitstek voor elke sportliefhebber. De sportvereniging bouwde een prachtig nieuw clubhuis met een moderne touch dat zowel bij professionals als bij amateursporters in de smaak valt. In opdracht van Architect Vertongen en F A B interior architect ging Bogaert Kunststofvloeren NV aan de slag om de Arturo gietvloer te plaatsen.

 

La Gantoise, opgericht in 1864, begon ooit met infrastructuur voor gymnastiek. Pas 50 jaar later kwam er hockey bij en inmiddels is er ook ruimte voor tennis en uiteraard de hype van het moment: padel. Omdat de site aan de Tennisstraat (toepasselijk was de naam wel J) zijn beste tijd had gehad, werd er in 2015 beslist om een nieuwe locatie te zoeken. En dus zit de grootste sportvereniging van België, onder meer bekend voor haar topniveau binnen de hockey- en tenniswereld, sinds kort op de Noorderlaan naast de Watersportbaan in Gent in een toonaangevend clubhuis met schitterende infrastructuur.   

 

De volledige site werd ontworpen door Vertongen Architecten. Voor Uzin Utz geen onbekende, want ook ons huidig kantoor werd door hen uitgetekend. “La Gantoise” werd voor het architectenkantoor een uiterst ambitieus project: maar liefst zes tennisvelden, drie padelvelden, anderhalf hockeyveld en een clubhuis met een oppervlakte van 1.925 m², verdeeld over drie verdiepingen. Op het gelijkvloers bevinden zich de inkomhal, de shop, de kleedkamers met douches en sanitair, verschillende bergruimtes en de polyvalente ruimte waar onder andere gedanst wordt. De eerste verdieping werd ingericht als bar en restaurant met groot terras waar het in de zomer uiterst aangenaam vertoeven is. En op de bovenste verdieping zit een polyvalente ruimte en meerdere vergaderzalen. Tot slot is er ook een aanpalende tennishal met vijf indoor tennisvelden.

 

Eind 2020 werd Eline Vandorpe, onze huidige Managing Director maar toen nog Manager Arturo, gecontacteerd door architect Servaas Vertongen voor de vloeren. Samen met interieurarchitecte Fabienne Hanssens en eindklant Philippe Distave kwamen ze langs in onze showroom in Gent en werden de verschillende mogelijkheden qua vloerafwerking toegelicht. Ook de eerste kleurkeuzes werden toen reeds gemaakt. Enkele mailtjes, bezoekjes en staalaanvragen later, viel de keuze op de betonlook Cosmic Fusion die uiteindelijk op een oppervlakte van 1.672 m² in het Clubhuis zou geplaatst worden. Bogaert Kunststofvloeren NV nam de uitvoering van dit prestigieuze project met veel plezier voor zijn rekening.

 

Bogaert Kunststofvloeren NV, uit Lochristi, is reeds meer dan 25 jaar actief binnen de sector en streeft steeds naar de beste service en kwaliteit voor elke klant. Zowel voor Architect Vertongen als voor Aannemer Vandenbussche was Bogaert Kunststofvloeren NV geen onbekende en zo geschiedde.

 

Een unieke betonlook

De werken werden aangevat met Arturo EP6500, de universele primer voor cement- en gipsgebonden ondergronden. Deze uitstekend verwerkbare primer zorgt voor een goede tussenlaaghechting. Vervolgens werd Arturo EP6500 in de verhouding 1:1 gevuld met Arturo Zand 0,1 - 0,3 mm om als schraaplaag aan te brengen en zo de ondergrond luchtdicht af te sluiten en vlak te maken.

 

In de open ruimtes, zoals de inkom, de bar en het restaurant werd hierop de alifatische gietlaag, Arturo PU2030 gegoten in de gekozen kleur, Cosmic Fusion. Deze UV-stabiele, blijvend elastische gietvloer met verhoogd loopcomfort, zorgt ervoor dat de gietvloer beschermd is tegen de blootstelling van het zonlicht en dat hij niet verkleurd. In de gesloten ruimtes zoals de kleedkamers werd de aromatische, hard-elastische Arturo PU2060 in Cosmic Fusion Betonlook aangebracht. Betonlook gietvloeren worden gemaakt door twee of meer kleuren polyurethaan gietvloer vóór het gieten, kort met elkaar te vermengen. Tijdens het aanbrengen van de vloer worden nog accenten aangebracht, waardoor er kleurnuances ontstaan die een sterke gelijkenis vertonen met een echte betonvloer. De uiteindelijke look van de vloer wordt dus bepaald tijdens het aanbrengen van de vloer. Dit proces is zeer arbeidsintensief en dus uniek op een grote oppervlakte als deze.

 

Arturo Ultimat

De vloer werd tot slot afgewerkt met twee lagen Arturo PU7310 toplak. De meest recent ontwikkelde toplak in het Arturo-gamma voor een blijvend mooie vloer dankzij zijn zeer hoge kras- en slijtvastheid en zijn makkelijke reinigbaarheid. De toplak is waterhoudend, uiterst UV-stabiel en heeft een mat uiterlijk. Omwille van de intense belasting die de vloer zou te verduren krijgen, werd er in de eerste laag toplak 5% ballotini 75 - 150 µm toegevoegd (dit brengt het vloersysteem van antislipklasse R9 naar R10, n.v.d.r.).

 

Sportlocatie die iedereen samenbrengt

Zowel eindklant, als architect, interieurarchitect en plaatser zijn zeer tevreden met het resultaat van de gietvloer. De vloer is een fantastische basis in de toonaangevende, moderne hockey- en tennisclub waar sporters, supporters, sympathisanten en bezoekers overwinningen kunnen vieren, samen kunnen zijn, contracten kunnen afsluiten en kunnen ontspannen. Daar zijn we als leverancier heel erg trots op en we wensen de volledige club deze fantastische momenten dan ook van harte toe, samen met hun fans!

Gebruikte producten

Arturo PU7310

Arturo PU7310 Toplak is een 2-componenten, zeer emissie arme, transparante, matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU2060

Arturo PU2060 Gietvloer is een 2-componenten, zeer emissearme, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU2030

Arturo PU2030 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw