Voor heerlijke producten en feel-good tomaten moet je in Hoogstraten zijn. Tomeco is de unieke samenwerking tussen verschillende Belgische tomatentelers, elk met een eigen familiebedrijf en jarenlange ervaring. Ze telen authentieke kwaliteitstomaten in een duurzame, ecologische omgeving met respect voor de natuur. In opdracht van Meer Fresh Products BV, één van de kwaliteitstelers, ging Phenix Total Interior bv aan de slag om de betonvloer van 2.000 m² te renoveren in hun verpakkingsdepot.

Data

Gebouwtype Levensmiddelenindustrie
Land Belgium

Van Pomme d’amour tot epoxy gietvloer

Voor heerlijke producten en feel-good tomaten moet je in Hoogstraten zijn. Tomeco is de unieke samenwerking tussen verschillende Belgische tomatentelers, elk met een eigen familiebedrijf en jarenlange ervaring. Ze telen authentieke kwaliteitstomaten in een duurzame, ecologische omgeving met respect voor de natuur. In opdracht van Meer Fresh Products BV, één van de kwaliteitstelers, ging Phenix Total Interior bv aan de slag om de betonvloer van 2.000 m² te renoveren in hun verpakkingsdepot.

VW Tuinderijen, VW Maxburg en Meer Fresh Products vormen samen een hecht familiebedrijf. Oprichter John Vermeiren heeft bijna 40 jaar ervaring in het telen van tomaten! Zijn ouders waren tomatentelers en waren pioniers in het overschakelen op bodemsubstraat voor een duurzamere en efficiëntere teelt.

Volgens de Fransen is een tomaat een afrodisiacum, ze noemden het ‘pomme d’amour’. En dat kan John alleen maar beamen want zo geschiedde en ontmoette hij zijn vrouw Lia in de serre. Van het ene naar het andere familiebedrijf, was dit een ideale job voor gietvloerspecialist Phenix Total Interior BV uit Schoten.

Creative Interior with Paint

Phenix Total Interior BV, is al dertig jaar gespecialiseerd in giet-, epoxy- en polyurethaan-vloeren, steen- en marmertapijt, beton cire, mortex én gietvloeren voor industriële toepassingen. Patrick Tjoens en zijn zonen Timothy en Jeffrey beschikken samen met hun hecht team over uitgebreide vakkennis & knowhow. Op die manier leveren ze schilderwerken van topkwaliteit en is totaalrenovatie een echte specialiteit. In samenwerking met hun zusterbedrijf Floor Couture® plaatsen ze gietvloeren van de hoogste kwaliteit. En ook betonherstellingen voeren ze uit met veel professionaliteit en een perfecte afwerkingsgraad. Voor de renovatie van de 2.000 m² betonvloer gingen ze te rade bij Yannick Pintjens, Business Developer Arturo bij UZIN UTZ.

De bestaande situatie

De bestaande gepolierde betonvloer met vloerwarming in het verpakkingsdepot had veel scheuren en zag er ‘versleten’ uit. Om de slijtvastheid van de nieuwe vloer te garanderen en tegelijkertijd ook het gemak in onderhoud te behouden, werd na overleg en advies beslist om een epoxy-gietvloer systeem te plaatsen.

Door de vele dilatatievoegen die niet mooi recht geplaatst werden door de betonfirma moest Floor Couture® deze eerst zo recht mogelijk krijgen. Er werden ook verschillende scheurvormingen in de ondergrond vastgesteld die ze chemisch met epoxy verankerden doormiddel van epoxyhars en wapeningstaven. De eerste fase van dit renovatieproject was zeker een uitdaging. Dankzij het vakmanschap van Floor Couture® en het technische advies van Arturo konden ze vervolgens vlot aan de slag met de opbouw van de nieuwe gietvloer.

Mooie, grote open ruimte

Op de volledige oppervlakte werd Arturo EP6600 aangebracht, een universele primer voor cement- en gipsgebonden ondergronden. Deze primer zorgt voor een uitstekende hechting van de tussenlaag. Vervolgens werd Arturo EP6600 1 op 1 vermengd met Arturo zand 0,1 - 0,5 mm om te dienen als schraaplaag. De schraaplaag zorgt voor een vloeistofdichte vloer en verzekert de hechting tussen de gietvloer en de ondergrond.

Op de schraaplaag werd de gietvloer Arturo EP2500 in RAL-kleur 7042 (grijs) zo’n 2 mm dik geplaatst. Arturo EP2500 wordt gebruikt bij zwaar te belasten vloeren zoals in productieruimtes, magazijnen, werkplaatsen en in dit geval ook het verpakkingsdepot. Als afwerking werd er gekozen voor Arturo EP3010, een 2-componenten, gekleurde, waterverdunbare coating op basis van epoxy. “Dankzij de eenvoudige verwerking van de Arturo producten en de mooie, grote ruimte verliep het project vlot”, aldus Jeffrey Tjoens van Floor Couture®. In iets meer dan een week werd het renovatieproject afgewerkt.

Zowel Meer Fresh Products BV, Floor Couture® en onze Business Developer Yannick zijn zeer tevreden met het resultaat van de gietvloer. De gietvloer zorgt voor een nieuwe en frisse look & feel in het verpakkingsdepot en garandeert ook het gemak in onderhoud. Een ideale combinatie voor het tomatenbedrijf waar alle werknemers vanaf nu terug aan de slag kunnen om de heerlijke tomaten te kweken en verpakken in hun vernieuwde werkomgeving.

Wij zijn alvast in love from head to-ma-toes

Gebruikte producten

Arturo EP3010

Arturo EP3010 Vloer- en Wandcoating is een zeer emissiearme, 2-componenten, gekleurde, waterverdunbare coating op basis van epoxy in diverse kleuren leverbaar.

Arturo EP2500

Arturo EP2500 Gietvloer is een 2-componenten oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van epoxyhars, in diverse kleuren leverbaar.

Arturo EP6600 NEW

Arturo EP6600 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk op basis van epoxyhars. Ook universeel inzetbaar als schraplaag (2-C EP).

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw