Wie denkt aan een totale make-over of gewoon op zoek is naar een nieuw high end fashion kledingstuk kan terecht in kledingszaak G-brand. De kledingszaak in Deinze omschrijft zichzelf als de local fashion hotspot voor zowel mannen als vrouwen. Het uitgebreide assortiment kleurrijke stofjes maakt eenieder hip voor elk seizoen. Om al deze levendige collecties nog beter tot hun recht te laten komen, onderging de winkel recent zelf een heuse make-over. Kunstharsvloeren Sabbe werd ingeschakeld voor de vloer. 

Data

Gebouwtype Retail
Retail
Retail
Retail
Land Belgium

Kleurijke stofjes schitteren boven nieuwe gietvloer bij G-brand

Kogelstralen vereist

Na analyse van de bestaande ondergrond, een polierbeton, werd er beslist om deze te kogelstralen. Dit is een voorbereidingstechniek die in één stap het oppervlak verwijdert, reinigt en profileert. Het verwijdert op een doeltreffende manier cementmelk, verf, oude coatings, vuil en andere verontreinigingen in of op het beton. Na dit proces kon de beton geprimerd worden met Arturo EP6500 Primer. Deze primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk op basis van epoxyhars en uitermate geschikt voor onder andere cementgebonden ondergronden.

Een egale witte afwerking

De klant koos voor een Arturo PU-gietvloersysteem dat voorgesteld werd door Sebastien Sabbe, zaakvoerder van Kunstharsvloeren Sabbe. Meer specifiek werd de Arturo PU2060 geplaatst. Deze gietvloer bestaat uit twee componenten, is net zoals de primer oplosmiddelvrij en is op basis van polyurethaanhars gemaakt. De gietvloer is geschikt voor winkels zoals G-brand, maar ook voor plaatsen met middelzware belasting zoals magazijnen, kantoren, woningen of horeca. Met zijn scheuroverbruggend karakter en eigenschappen die het onderhouden van de vloeren makkelijk maken, biedt deze vloer echt een meerwaarde. De eindklant koos voor een witte kleur (RAL9010) om de focus te leggen op de kleurrijke kleren in de rekken.

Een (trench)coat(ing) als optimale bescherming

Als coating bracht Sabbe Arturo PU7310 aan. Dit transparant, mat jasje is de slijtvaste afwerking binnen dit Arturo systeem met een zeer goede UV-stabiliteit. Zijn krasvastheid komt van pas in de winkel gezien het interieur af en toe van plaats moet veranderd kunnen worden. Dit houdt de eigenschappen om de vloer goed te kunnen onderhouden natuurlijk niet tegen!

Benieuwd naar het resultaat? Kapellestraat 75 in Deinze is the place to be.

Vloeren die zitten als gegoten

Kunstharsvloeren Sabbe is gespecialiseerd in het plaatsen van diverse soorten kunstharsvloeren, zoals polyurethaan en epoxy gietvloeren, steen- & marmertapijt en troffelvloeren. Al sinds 2010 zijn ze trouwe Arturo klant en hebben ze ervaring in allerhande projecten. Een 250 m² grote winkelruimte was dan ook geen enkel probleem en kon op vijf dagen helemaal gebruiksklaar worden gemaakt.

Gebruikte producten

Arturo PU7310

Arturo PU7310 Toplak is een 2-componenten, zeer emissie arme, transparante, matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU2060

Arturo PU2060 Gietvloer is een 2-componenten, zeer emissearme, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw