Voor een nieuwbouwproject van een privéwoning in Kapelle-op-den-Bos werd Arturo Concreta geplaatst door FF Projects uit Dendermonde. Arturo Concreta cementgebonden gietvloeren zijn perfect te combineren met elk type interieur. De Concreta-vloer zorgt voor een stoere en robuuste uitstraling in het volledige gelijkvloers.

Data

Gebouwtype Woonhuizen
Woonhuizen
Land België

Arturo Concreta kan op vele plaatsen worden toegepast. Zowel in woningen, winkels, kantoren en horecagelegenheden als in andere ruimtes met een gelijkaardige belasting is deze in het oog springende vloer geschikt. De cementgebonden gietvloer beschikt over een goede slijt- en krasvastheid en is bovendien goed bestand tegen chemicaliën. Vanwege de geringe laagdikte kan dit vloersysteem ook worden toegepast bij renovatieprojecten. Een bijkomende troef is hoe makkelijk de vloer onderhouden kan worden.


Arturo Concreta is beschikbaar in tien kleuren (Silver, Shell, Steel, Pebble, Shadow, Dove, Fossil, Sand, Smoke en Rust). Vermits Arturo Concreta een cementgebonden product is dat gemengd wordt met water en kleurpigment en ter plaatse op de grond uitgegoten wordt, krijgt de vloer door de kleurschakeringen steeds een uniek uiterlijk.

FF Projects

Voor de nieuwe cementgebonden gietvloer op het volledige gelijkvloers van de privéwoning deed het bouwbedrijf Van Buggenhout beroep op FF Projects, uit Dendermonde. FF Projects is gespecialiseerd in gietvloeren en coatings, polybeton- en steentapijtvloeren. Daarnaast doen ze ook herstellingen van dit type vloeren en bieden ze onderhoudsproducten aan.

Voor de nieuwe vloer in de woning in Kapelle-op-den-Bos stelde Kristoffer van FF Projects, in samenspraak met onze Business Developer Arturo, Herbert Cockx, Arturo Concreta voor.

Systeemopbouw Arturo Concreta

Arturo Concreta bestaat uit verschillende lagen. Door op de ondergrond een schraaplaag, Arturo EP 6200, aan te brengen, werd deze goed voorbereid. De kant-en-klare, gevulde schraaplaag is geschikt als hechtlaag op cement- en gipsgebonden ondergronden. Arturo EP 6200 schraaplaag is met name geschikt als voorstrijk/schraaplaag onder Arturo Gietvloeren en Vloercoatings. De ondergrond speelt immers een belangrijke rol in de opbouw. Om de schraaplaag vol-en-zat in te strooien werd Arturo Zand gebruikt.

Bovenop werd de 2-componenten, cementgebonden gietvloer Arturo Concreta met kleurpigment Pebble geplaatst. Arturo Concreta Gietvloer is uitermate geschikt als decoratieve en esthetische afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden in winkels, woonhuizen, horeca, kantoren, gezondheidscentra, scholen en nog tal van andere mogelijkheden. De gietvloer werd iets dikker gelegd voor een gladdere uitstraling.

De afwerking van de vloer gebeurde met transparante impregneer Arturo AC 6100 en twee lagen Arturo PU 7750 toplak. Deze waterhoudende, UV-stabiele, transparante toplak met extra mat uiterlijk is geschikt voor afwerking van Arturo Gietvloeren bij lichte belasting.

Stoere en unieke uitstraling

FF Projects en de eindklant zijn zeer tevreden met de nieuwe vloer in hun woning. Het resultaat is een stoere vloer met een natuurlijke look & feel en robuuste uitstraling.

Gebruikte producten

Arturo Concreta

UV-stabiele gietvloer met een robuust en stoer uiterlijk (2-C, cementgebonden)

Arturo AC6100

Arturo AC6100 Impregneer is een zeer emissiearme, sneldrogende, 1-componenten, transparante impregneer op basis van acrylaat dispersie.

Arturo PU7750

Arturo PU7750 Toplak is een 2-componenten, transparante, extra matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP6200

Arturo EP6200 Schraplaag is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk / schraplaag op basis van epoxyhars.

Arturo Zand

Arturo Zand voor het vullen of afzanden van verschillende Arturo producten, beschikbaar in verschillende korrelgroottes (0,1 - 0,3 mm, 0,3 - 0,8 mm, 0,1 - 0,5 mm, 0,06 - 0,3 mm)

Kantstrook

Te gebruiken als zelfklevende kantstrook in de kimnaden (aansluiting wand/vloer)
De kantstrook in de hoeken stotend aanbrengen, zonder spanning

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw