Waar gietvloeren aanvankelijk vooral voor industriële gebruikers een praktische oplossing vormden zijn ze nu ook helemaal ingeburgerd in commerciële omgevingen en bij particulieren. En dat is ook Bogaert kunststofvloeren uit Lochristi niet ontgaan. Zij richtten enkele maanden geleden een dochterfirma, Bolisol op die gespecialiseerd is in het plaatsen van decoratieve high-quality vloersystemen. 

Data

Gebouwtype Kantoren
Kantoren
Land België

De populariteit van gietvloeren is onder andere te danken aan hun vele voordelen ten opzichte van een andere vloeroplossing: ze zijn gering in dikte, toepasbaar op vele verschillende ondergronden, naadloos en makkelijk te reinigen. Maar hun grootste troef is de moderne en strakke look die je er in een ruimte mee kan creëren. 

Functioneel en uniek

Dankzij de geringe laagdikte (2-3 mm) worden gietvloersystemen niet alleen in nieuwbouw toegepast, maar ook vaak bij renovatieprojecten. Afhankelijk van de ondergrond, is aanbrengen op bestaande vloeren mogelijk, hierdoor blijft de renovatietijd beperkt. Als we spreken over commerciële omgevingen en privé-woningen wordt doorgaans een polyurethaan gietvloer geplaatst. Dit omwille van het aangenaam comfort: hij voelt niet enkel zacht en warm aan, maar hij is ook licht elastisch. Daardoor is hij minder onderhevig aan scheuren en krassen en perfect te combineren met vloerverwarming. Bovendien is polyurethaan vloeistofdicht en dus ook geschikt voor vochtige ruimtes. 

Winkels, toonzalen of andere commercieel geëxploiteerde gebouwen krijgen bij uitstek veel volk over de vloer. Een doordachte keuze voor een duurzame en slijtvaste vloerbekleding is dan ook aangewezen bij een dergelijk project. Vaak is een eerste indruk in dit geval ook van uiterst belang. Een aantrekkelijke vloer is uitnodigend, wekt nieuwsgierigheid op en draagt bij aan een positieve beleving. Bovendien is de ruimtelijke akoestiek ook regelmatig een belangrijk aandachtspunt. Het PU-gietvloersysteem heeft een verhoogd loopcomfort, zorgt ervoor dat contactgeluiden worden verminderd en omgevingsgeluiden worden onderdrukt. Arturo gietvloersystemen brengen de hoogste designkwaliteiten samen met optimale functionaliteit.

Pasklare oplossing

Allemaal zaken die Bolisol ook maar al te goed weet. Bolisol werd opgericht als dochteronderneming van Bogaert kunststofvloeren nv. Sven Bogaert, zaakvoerder van beide bedrijven, licht toe: “Kort door de bocht is Bolisol de decoratieve tak van het bedrijf en Bogaert de industriële. Bogaert kunststofvloeren werd meer dan 25 jaar geleden door mijn vader opgericht, dus we kunnen wel spreken van een gedegen basis met veel kennis en ervaring. Omdat de vraag naar naadloze kunstharsvloeren in decoratieve toepassingen steeds bleef stijgen, hebben we beslist Bolisol op te richten en ons daarmee enkel en alleen te specialiseren op decoratieve high-quality vloersystemen. Een decoratieve benadering is immers compleet anders dan een functionele. Het vraagt in de eerste plaats een andere manier van plaatsen, maar ook de verkoop is anders omdat je hier over veel meer praat dan enkel functionaliteit. En dat is iets wat Arturo ook heel goed weet en waar ze maximaal op inspeelt. We beschouwen hen dan ook als zeer goede partner.”

Onbeperkte ontwerpmogelijkheden

Eline Vandorpe, Manager Arturo: “Een vloer bepaalt inderdaad ook de sfeer en het gevoel van de ruimte waarin je woont, werkt of leeft. En dat is exact wat een Arturo vloer aan de ruimte toevoegt. Arturo biedt een breed scala aan mogelijkheden en creëert vloeren die zich perfect aanpassen aan de functie van de ruimte. Alle wensen en behoeften worden vertaald in een volledig uniek vloerconcept.” Of het nu gaat om een uni kleur, een vloer ingestrooid met flakes, een betonlook, een uniek design of een decofolie, de ontwerpmogelijkheden van gietvloeren zijn vrijwel onbeperkt. Gietvloeren zijn leverbaar in nagenoeg alle denkbare kleuren. Om het gemakkelijker te maken heeft Arturo de Arturo Color Collection ontwikkeld waarin 80 trendkleuren verdeeld werden in 8 verschillende interieurstijlen. Zo kan eenieder zich laten inspireren door de Arturo Style Compass met een uitgebreid scala aan trendy kleuren en creatieve mogelijkheden. Als specialist van gietvloeren helpt het Arturo-team je graag met een oplossing op maat voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden.


Trendy

“Vooral de vraag naar betonlook stijgt,” aldus Sven. Een dergelijke gietvloer verkrijgt zijn typische betonlook doordat twee of meer kleuren polyurethaan vóór het gieten, kort met elkaar vermengd worden. Doordat de vloer wordt aangebracht met behulp van een speciale spaantechniek, krijg je kleurnuances die een sterke gelijkenis vertonen met een echte betonvloer. Sven: “We hebben recent nog een aantal betonlook projecten uitgevoerd, allemaal renovatieprojecten. Bij Lo Immo in Lochristi hebben we 100 m² geplaatst op tegels. Bij Immo T in Melle was het 75 m² op OSB. En het meest prestigieuze betonlook project was er eentje van een privé-villa in het Verenigd Koninkrijk, daar ging het om 300 m² op een bestaande tegelvloer. Ik werk vaak samen met Didier François van S&D Concepts. Zij zitten als interieurontwerper in het hogere segment en staan garant voor topkwaliteit en een hoge afwerkingsgraad. Als ze projecten hebben met gietvloeren, kom ik in de picture, zowel in binnen- als buitenland. Die buitenlandse projecten zijn een leuke afwisseling met het werk in België. Ik heb laatst ook nog een project in Zuid-Frankrijk gedaan en binnenkort moeten we een project doen in Ibiza.”

Grenzen verleggen, letterlijk en figuurlijk, daar gaat Bolisol voor. 

Gebruikte producten

Arturo PU7750

Arturo PU7750 Toplak is een 2-componenten, transparante, extra matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU2030

Arturo PU2030 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw