Arturo biedt maximale ruimte voor het vertalen van je wensen in een geheel eigen vloerconcept. En daar maakte Liquid-Art recent gebruik van om in de ingang van de school van zijn zoontje een prachtig gepersonaliseerd ontwerp te maken. Voor het ontwerp deed hij beroep op de Arturo studio. Een uniek project dat dankzij de vlotte samenwerking tussen alle partijen voor een uitzonderlijk resultaat heeft gezorgd. 

Data

Gebouwtype Onderwijs
Land België

Arturo Studio luistert, kijkt, creëert en laat je de ruimte in perspectief zien, zodat je de sfeer vooraf al bijna levensecht kunt ervaren. De ruimte wordt in 3D gevisualiseerd zodat de opdrachtgever perfect kan beoordelen of de vloer past in het beeld dat hij voor ogen heeft. Verschillende technieken kunnen in het Arturo Studioplan worden gebruikt om aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Gietvloeren die in verschillende kleuren gegoten worden (nat-in-nat-techniek), ingestrooid met Arturo flakes of toepassingen met Arturo Decofolies. Dit klonk als muziek in de oren van Hiels Vanden Eynden, zaakvoerder van de firma Liquid-Art, die gecontacteerd werd door de vrije basisschool GVB De Revinze uit Torhout. 

Visitekaartje

De opdracht was duidelijk, GVB De Revinze wilde dat de inkom het visitekaartje werd van de school. De school omschrijft zichzelf als eigentijds en krachtig, maar toch ook warm. En daarmee ging Hiels aan de slag: “We zaten met een erg strakke deadline. Het idee voor de renovatie van deze vloer was er al een tijdje, maar door de Corona-lockdown en het sluiten van de scholen, moest alles ineens wat sneller gaan. Dankzij een perfecte communicatie tussen de directeur van de school als opdrachtgever, Arturo als ‘ontwerper’ en leverancier en mezelf als plaatser is dit gelukt. Je kan je wel voorstellen dat het niet evident is om de wensen van de opdrachtgever in 1 2 3 in een ontwerp te gieten. Maar Thea (Kruders, Arturo Studio, n.v.d.r.) heeft dat verbluffend knap en snel gedaan. De school wou op een speelse manier een speciale ‘touch’; een soort van ‘wauw’-gevoel creëren voor hun kindjes en in dat opzet zijn we zéker geslaagd.” 

Ontwerp

Thea: “De eerste ontwerpen die ik maakte waren geïnspireerd op de natuur, omdat er boomschors aan de wanden aanwezig is. Doordat de wanden al erg donker zijn had ik een voorstel gemaakt met een lichte vloer voor meer helderheid, en ook een voorstel met de vloer in een warme kleur groen om het geheel op te fleuren.” Deze eerste voorstellen werden doorgegeven aan Peter Savels, directeur van de basisschool. Het idee op zich viel in de smaak, maar het was niet helemaal wat hij in gedachten had. “Het klopt dat die boomschors refereert naar de natuur, maar ik wou daar net liever een contrast mee zien. Met die eerste ontwerpen had ik een beetje het gevoel dat we een bos binnenkwamen en dat voelde niet juist. Ik wou iets warm, maar wel speels en modern. Hiels had me een paar foto’s getoond van reeds gerealiseerde ontwerpen, waaronder eentje van een kapsalon met een donkergrijze vloer waarin rode vlakken waren aangebracht die nog eens omlijnt waren met wit en daar stonden de kapstoelen op. Fenomenaal! Ik heb dus aangegeven eerder in die richting te werken”, aldus Peter Savels. Thea ging met deze nieuwe informatie opnieuw aan de slag en kwam razendsnel met een nieuw ontwerp. “Hoe meer info en wensen ik bij aanvang van een project krijg, hoe beter. Doordat de directeur zo’n duidelijke mening gaf op de eerste ontwerpen, heeft hij zijn gading gevonden in mijn tweede reeks ontwerpen. Ik heb daarbij gekozen voor organische vormen waarmee ik een wegwijzer in de entree van de school kon weergeven. Qua kleur heb ik me gebaseerd op de warme kleuren uit het logo. De lichte basis gietvloer in de kleur Cotton White in combinatie met het warme zonnige oranje zorgen voor een warm en speels effect. Voor de lijnen is gekozen voor de drie primaire kleuren geel, rood en blauw,” licht Thea nog toe. 

Uitvoering

Na het akkoord over het ontwerp kwam nog een tweede grote uitdaging: de uitvoering. Hiels vertelt: “Het was voor ons niet alleen de eerste keer dat we met Arturo Studio samenwerkten, het was ook de eerste keer dat we een PU-kunstharsvloer plaatsten met verschillende kleuren door elkaar. Ik was dus wel heel eventjes in paniek toen ik het ontwerp zag. Arturo organiseert regelmatig ‘Design trainingen’ waarin dergelijke technieken worden aangeleerd en die stond wel op mijn planning, maar ook daar had de Corona-crisis een stokje voor gestoken. Ik heb dus contact opgenomen met Eline Vandorpe, Manager Arturo bij UZIN UTZ België, voor wat tips en tricks en zij wist mij te vertellen dat Thea, mits beschikbaarheid, ook ter plaatse kon komen om dit ontwerp te begeleiden. Wát een service! En raad eens: ondanks de strikte planning, had Thea in de week van de uitvoering nog één dag vrij. Het was voor mij dan ook een kleine moeite om mijn planning daaraan aan te passen.” 

Plan van aanpak

Het belangrijkste bij een nat-in-nat techniek is dat je voldoende mensen hebt om de producten op tijd te mengen en de vloer te plaatsen. Je blijft hier met chemische producten bezig waarbij een uithardingsproces start van zodra je twee componenten samenvoegt. Op dat moment is het belangrijk dat het product op tijd verwerkt wordt, anders ben je er niets meer mee. Bij zo’n nat-in-nat ontwerp zit je met verschillende kleuren die je binnen het half uur min of meer tegelijk moet aanbrengen. Bovendien is het ook zeer belangrijk om je ontwerp goed op voorhand te analyseren en een soort plan van aanpak op te maken. Zolang de gietvloer nog niet begint uit te harden, kan je er wel nog met spijkerschoenen door, maar als je op voorhand niet goed hebt nagedacht over de indeling van je ruimte, dan loopt het gegarandeerd mis. “Als je dat niet gewoon bent is dat wel even aanpassen. Ik was echt enorm blij dat Thea er was om aan te geven wanneer we welke kleuren moesten mengen en aanbrengen. Het was heel intens, maar ik vond het super fijn om te doen en het resultaat is subliem,” voegt Hiels nog toe. 

Bedankt

Hiels: “De reacties waren lovend, de opdrachtgever was echt super tevreden en wat een leuke verrassing voor de kindjes nadat ze uit zo’n vreemde periode komen. Ze waren echt laaiend enthousiast, en mijn zoontje was natuurlijk heel trots op zijn papa . Ik wil dan ook langs deze weg Arturo, Thea en Eline nogmaals uitvoerig bedanken voor de aangename, vlotte samenwerking tijdens dit project. Wij zijn echt fan van Arturo: van de producten, de kwaliteit en zéker van de service!” Liquid-Art, gevestigd in Roeselare, is gespecialiseerd in het plaatsen van polyurethaan en epoxy gietvloeren en steentapijt. Of het nu gaat om renovatie of nieuwbouw, ze zorgen steeds voor een uiterst mooi resultaat. 
 

Gebruikte producten

Arturo PU2030

Arturo PU2030 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw