Eind vorig jaar introduceerde Arturo haar gloednieuw gamma cementgebonden giet-vloeren, Arturo Concreta. Arturo Concreta cementgebonden gietvloeren zijn perfect te combineren met elk type interieur: industrieel met robuuste meubels en onafgewerkte materialen of liever landelijk met natuurlijke materialen? Alles is mogelijk. Het typerende aan Arturo Concreta –en meteen ook het belangrijkste verschil met de klassieke polyurethaan gietvloeren–  is de stoere, robuuste uitstraling. De eerste Concreta-vloer in België werd geplaatst door Verho-Industries bij Jet Import te Lauwe.

Data

Gebouwtype Kantoren
Land België

Arturo Concreta kan op vele plaatsen worden toegepast. Zowel in woningen, winkels, kantoren en horecagelegenheden als in andere ruimtes met een gelijkaardige belasting is deze in het oog springende vloer geschikt. De cementgebonden gietvloer beschikt over een goede slijt- en krasvastheid en is bovendien goed bestand tegen chemicaliën. Vanwege de geringe laagdikte kan dit vloersysteem ook worden toegepast bij renovatieprojecten. Een bijkomende troef is hoe makkelijk de vloer onderhouden kan worden.
Arturo Concreta is beschikbaar in tien kleuren (Silver, Shell, Steel, Pebble, Shadow, Dove, Fossil, Sand, Smoke en Rust). Vermits Arturo Concreta een cementgebonden product is dat gemengd wordt met water en kleurpigment en ter plaatse op de grond uitgegoten wordt, krijgt de vloer door de kleurschakeringen steeds een uniek uiterlijk.
 

Hoogwaardig en gedurfd


Jet Import, één van de grootste distributeurs in de Benelux van premium dranken en snacks, zoals Red Bull, Fever-Tree, 
Copperhead Gin en Desperados, blijft een onderneming in volle expansie. Het was dan ook geen verrassing dat het kantoorgebouw waar ze gevestigd waren, te klein werd. Stefaan Bettens, CEO bij Jet Import besliste om op dezelfde site in Lauwe een gloednieuw gebouw neer te zetten voor de meer dan 100 gemotiveerde medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven. Ook de kernwaarden hoogwaardig, vooruitstrevend, rendabel en gedurfd moesten hun vertaling in het gebouw terugvinden. Daarom werd voor de vloer beroep gedaan op Verho-Industries. Karl Vermandere, Verho-Industries licht toe: “Aangezien 70 tot 80 % van onze business in de voedingsindustrie ligt, was het wel leuk om van Jet Import deze aanvraag te krijgen. We doen vooral industriële vloeren en -schilderwerken in productiehallen, dus deze esthetische vloer was een leuke afwisseling. De vraag van Jet Import was een naadloze vloer in een grijstint, dus stelden we een polyurethaan gietvloer voor. We plaatsten in een kleinere ruimte eerst een testvloer om de kleur te beoordelen en daar kwam een opmerkelijke reactie uit: de vloer zag er veel te strak, clean en perfect uit. De klant was eigenlijk op zoek naar iets dat er natuurlijker uit zag en omdat Günter (Goeteyn, Business Development Manager Arturo, n.v.d.r.) me kort daarvoor Arturo Concreta had laten zien heb ik dit voorgesteld. En hierop kregen we wel een laaiend enthousiaste reactie.” 

Systeemopbouw en begeleiding


Arturo Concreta bestaat uit verschillende lagen. Door op de ondergrond een primer en/of schraaplaag aan te brengen, wordt deze goed voorbereid. De ondergrond speelt immers een belangrijke rol in de opbouw. De cementgebonden gietvloer zelf komt bovenop deze primer. De afwerking van de vloer gebeurt met een impregneerlaag en twee lagen toplak. De impregneerlaag zorgt voor de hechting van de toplak op de cementgebonden gietvloer, de toplak beschermt de vloer en geeft deze een extra matte look. 
Omdat het een nieuw systeem betreft en er toch bepaalde aandachtspunten zijn ten opzichte van een polyurethaan gietvloer, werd er vanuit Nederland (waar Arturo Concreta ontwikkeld werd en geproduceerd wordt, n.v.d.r.) technische ondersteuning voorzien. Tijs Vloedgraven, applicatie-specialist bij UZIN UTZ Nederland, kwam een volledige week ter plaatse om de 400 m² vloer in de kleur Pebble te begeleiden en de plaatsers te voorzien van handige tips en tricks. Het resultaat is een stoere vloer met een unieke uitstraling en eigentijds karakter. 
 

Gebruikte producten

Arturo Concreta

UV-stabiele gietvloer met een robuust en stoer uiterlijk (2-C, cementgebonden)

Arturo AC6100

Arturo AC6100 Impregneer is een zeer emissiearme, sneldrogende, 1-componenten, transparante impregneer op basis van acrylaat dispersie.

Arturo PU7750

Arturo PU7750 Toplak is een 2-componenten, transparante, extra matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP6200

Arturo EP6200 Schraplaag is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk / schraplaag op basis van epoxyhars.

Kantstrook

Te gebruiken als zelfklevende kantstrook in de kimnaden (aansluiting wand/vloer)
De kantstrook in de hoeken stotend aanbrengen, zonder spanning

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw