Het Arturo PU2030 Acoustic systeem dat werd voorgesteld op Architect@Work werd reeds door enkele klanten getest en goedbevonden. Om de veelzijdigheid van het systeem aan te tonen lichten we hier kort twee compleet verschillende toepassingen toe. 

Data

Gebouwtype Horeca
Land België

Bar D’ O, meer dan een bar aan het water


Jong en oud verbroederen hier, Knokke-Heistenaars met tweedeverblijvers en passanten met habitués. Comfortabele ligbedden en een ruime keuze aan verfrissende drankjes en lekkere tapas vormen een uitnodigende combinatie. Bij Bar D’ O in Knokke beleef je het ware strandleven en geniet je van lange zomerdagen. Op de kaart vind je een assortiment van verfrissende dranken en lekkere tapas. De met zorg gekozen wijnen gaan per glas of per fles. Heerlijke cocktails vullen het lijstje aan. 


Nature calls


Na al dat lekkers is een sanitaire stop onvermijdelijk. Uitbaters en geboren Knokkenaars Christophe Uyttendaele en Amélie Neirynck streven er naar je een onvergetelijke stranddag te bezorgen! Met aandacht en oog voor detail wordt alles tot in de puntjes verzorgd. Daarom kozen ze bij de renovatie van hun sanitaire ruimte voor een Arturo gietvloer die ze lieten plaatsen door hun stadsgenoot Patrick Rosseneu en zoon. Al vier generaties lang kan je bij deze firma terecht voor alle schilderwerken binnen en buiten, gietvloeren en beton ciré, behangwerken, vloerbekledingswerken (vinyl, laminaat, parket) en raamdecoratie. Zowel voor particulieren als bedrijven is er desgewenst advies op maat mogelijk om steeds tot het beste resultaat te komen. 


Flexibel systeem


Na een bezoek ter plaatse en een overleg met Günter (Goeteyn, Business Development Manager Arturo, n.v.d.r.) werd al snel duidelijk dat het akoestische Arturo systeem voor de renovatie van deze sanitaire ruimte de beste oplossing was. De bestaande plankenvloer lag wel voldoende vlak en vast, maar een extra akoestische demping en verbeterde scheuroverbrugging was zeker welkom. Het Arturo PU2030 Acoustic systeem is uiterst flexibel en kan worden aangepast aan elke situatie. Bij Bar D’ O moest de vloer voldoende hard zijn, een voldoende harde UV-resistente slijtlaag hebben en snel opnieuw in gebruik te nemen zijn. Bovenop de basisopbouw (UZIN MK 90 + UZIN Multimoll Softsonic + UZIN MK 90 + Arturo PU2060 schraaplaag, n.v.d.r.) werd daarom een 2 mm gietlaag Arturo PU2060 geadviseerd met daarbovenop de Arturo PAS3790 versterkt met antislip. En zo gezegd, zo gedaan. Vader Patrick en zoon Didier Rosseneu plaatsten op amper vier dagen tijd een gloednieuwe vloer. Bar D’ O, de ideale plek om weg te dromen en het ultieme vakantiegevoel te beleven, is weer helemaal klaar om jullie te ontvangen voor een gezellig aperitief met vrienden of familie.

Voor het tweede project gaan we een stuk land inwaarts waar Prosign in Bonheiden een badkamer renoveerde met het Arturo PU2030 Acoustic systeem. 


Oplossingsgericht


Het flexibele en klantgerichte Prosign, gevestigd in Tienen, heeft best wat jaren ervaring in huis. Naast decoratieve vloeren staan ze ook nog gekend om hun parketwerken, markeringen en signalisatie. Oplossingsgericht denken is bij hen regel nummer 1. Dieter Boone, zaakvoerder van Prosign: “We zitten in een typische sector waar geen enkele situatie dezelfde is. Dat vraagt om wat inlevingsvermogen en een oplossingsgerichte mentaliteit. Maar dat maakt het juist zo boeiend. Zeker als je de juiste partners hebt. Arturo is zo’n partner. In dit concrete geval moest een hele oude, bestaande vloer in een badkamer gerenoveerd worden. Ik heb Günter gebeld en hij vertelde me over het akoestische, scheuroverbruggende systeem met de UZIN Multimoll Softsonic. Ik heb geen seconde getwijfeld.” 


Systeem


De badkamervloer werd eerst volledig uitgevlakt met OSB platen. Daarop werd de UZIN Multimoll Softsonic verlijmd met UZIN MK 90. “Ik was aangenaam verrast van het gemak om dit systeem te plaatsen. De UZIN Multimoll Softsonic platen zijn 75 op 50 cm groot en slechts 3 mm dik, dus heel handelbaar. Geen gedoe om zware rollen te versleuren en te versnijden,” aldus Dieter Boone. Op de eerste dag werden de UZIN Multimoll Softsonic platen ook nog opnieuw dichtgezet met UZIN MK 90. Op dag 2 werd de Arturo PU2060 schraaplaag geplaatst en op dag 3 een 2 mm dikke Arturo PU2060 gietlaag. Tot slot werd op de vierde en vijfde dag de Arturo PU3320 als toplaag geplaatst. Het resultaat is een mooie, strakke akoestisch dempende vloer, extra beschermd tegen scheuren. 
 

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw