Dat Arturo sterk is in esthetische vloerafwerkingen was u wellicht al duidelijk. Maar ook als er een functionele vloer wordt gevraagd, zijn we van de partij. Bij Bronn Technics in Temse, dé motorhome specialist, werd een 350 m² nieuwe vloer geïnstalleerd. De grootste uitdaging hier was de migratie van de autobanden op de vloer. Bovendien moest het, zoals meestal bij een renovatie, erg snel gaan. Arturo en Bogaert kunststofvloeren uit Lochristi boden een oplossing. 

Data

Gebouwtype Garages & Werkplaatsen
Land België

Bronn Technics is vanuit een sterke technische specialisatie in de motorhome sector gegroeid. Onderhoud, herstellingen, onderdelen, inrichting op maat en zelfs technische verbouwingen, geen uitdaging in de motorhome sector is dit familiebedrijf, actief sinds 1992, vreemd. Bij een dergelijke technische roots hoort een dito werkvloer. Bogaert kunststofvloeren werd ingeschakeld om een oplossing te bieden. 

Sterk vloersysteem


Een goede chemische en mechanische weerstand, een goede kras- en slijtvastheid, een hoge mate van UV-stabiliteit en vooral ook bestand tegen weekmakers. Een hele boterham aan eigenschappen waaraan deze nieuwe vloer moest voldoen. Sven Bogaert, eigenaar van Bogaert Kunststofvloeren, kwam met deze vraag bij Günter Goeteyn, Business Development Manager bij Arturo: “met een dergelijke belasting (zware campers tot meer dan 10 meter en een laadvermogen tot 12 ton) heb je een vloer nodig die wel tegen een stootje kan. Ik adviseerde daarom onze Arturo EP2500, een 2-componenten gietvloer op basis van epoxyhars voor middelzware tot zwaar belaste ruimtes. Omdat het ook snel moest gaan en vooral omdat je door de autobanden rekening moet houden met weekmakeruittreding, leek het me opportuun om de gietvloer af te werken met de transparante vloercoating, Arturo PAS7790 in combinatie met glasparels (antislip uitvoering, n.v.d.r.).”

Een pasklare oplossing voor uw vloer 


Bij Bogaert kunststofvloeren staat steeds een team professionals klaar om advies te geven en de beste oplossing voor elke vloer en situatie te zoeken. Ondanks het 20-jarige bestaan en de bijhorende kennis en ervaring, vindt Sven het belangrijk te kunnen rekenen op zijn leveranciers als partners: “geen vloer is hetzelfde. Je zou na 20 jaar kunnen denken dat je elke situatie al eens bent tegengekomen, maar dat is zeker niet het geval. In zo’n situatie vind ik het een absolute meerwaarde om met de leverancier te kunnen overleggen wat een geschikte oplossing zou kunnen zijn. En bij Arturo loopt dat zeer goed, ik heb een erg goed contact met Günter. Dat is natuurlijk niet het enige. Een constante productkwaliteit, een goede leveringstermijn en een sterke marketing maken van Arturo voor ons een vaste partner,” aldus Sven.
 

Gebruikte producten

Arturo PAS7790

Arturo PAS7790 Vloercoating is een 2-componenten, oplosmiddelvrije, snel uithardend, glanzende, transparante vloercoating (2 lagen) op basis van asparaginezuur ester.

Arturo EP2500

Arturo EP2500 Gietvloer is een 2-componenten oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van epoxyhars, in diverse kleuren leverbaar.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw