Dat Arturo met haar kunstharsvloeren vele designmogelijkheden biedt werd inmiddels meermaals verkondigd. Maar niets zegt meer dan een effectief uitgevoerd project. Enkele maanden geleden werd Perfect Résines ingeschakeld om alle vloeren te verzorgen in een hoeve met een oppervlakte van ongeveer 1050 m² in Ramillies (Waals-Brabant). Die hoeve moest het nieuwe Belgische filiaal worden van ODOO, een internationale speler in de ontwikkeling van software.

Data

Gebouwtype Kantoren
Kantoren
Kantoren
Land België

Bedrijfssoftware moet in complexe behoeften kunnen voorzien zonder ingewikkeld te zijn. Het is de missie van ODOO om software te bieden die van alle markten thuis is: intuïtief, voorzien van alle mogelijkheden, strak geïntegreerd, moeiteloos te upgraden én gebruiksvriendelijk voor bedrijf en gebruiker. Eenvoudig, laagdrempelig, flexibel en innovatief zijn slechts enkele woorden die deze software specialist omschrijven. En dat willen ze ook in de uitstraling van hun hoofdkantoor zo sterk mogelijk doortrekken.

 

Ontwerp

Architecte, Virginie Vanongeval, begreep al snel dat de vloeren een wat speelser karakter mochten hebben. Daarom werd in de vergaderzalen gewerkt met Arturo Decofolie – een systeem waarbij een afbeelding met hoogwaardige technieken op een folie wordt geprint, die dan op zijn beurt op de gietvloer wordt gekleefd en afgelakt om een extra dimensie te geven aan de ruimtes. Door de band van het bedrijf met ICT werd gekozen voor een retro ontwerp geïnspireerd op het videospelletje Pac-Man uit de jaren tachtig.

En ook in de sanitaire ruimtes werd deze techniek gebruikt. Daar werd, om de ruimtes een frisse uitstraling te geven, een Decofolie met gras en stapstenen gekozen. In de overige ruimte en op de trappen werd een combinatie van kleuren gebruikt. De aansluiting tussen die kleuren werd aangebracht met de ‘nat in nat’ techniek, waardoor een mooie kleurovergang werd gecreëerd. In de burelen werd gekozen voor lichtere tinten zodat de natuurlijke lichtinval maximaal zou worden weerkaatst. Natuurlijk licht zorgt er immers voor dat de ruimtes groter lijken en het is cruciaal voor een aangename werksfeer.

 

Systeem

Arturo vloersystemen worden in meerdere lagen aangebracht, zo ook in dit project. De primer en de schraaplaag, Arturo EP6500 zorgden voor een goede voorbereiding van de ondergrond. Vervolgens werd Arturo PU2060 als gietvloer geplaatst voor de gewenste vloereigenschappen. Hierop werden de Decofolies gekleefd, wat in dit geval best een uitdaging was gezien de oppervlaktes. De toplak zorgt uiteindelijk voor de gewenste optiek en bescherming van de vloer. Om de vloer optimaal te beschermen werd gekozen voor 1-component toplakken, deze zijn immers zeer slijtvast, stofvrij en goed te reinigen. Op de Decofolies werd de transparante, zijdematte Arturo PU7975 gebruikt en in de overige ruimtes werd gekozen voor de gekleurde, zijdeglans variant Arturo PU7900.

 

Geluk bij een ongeluk

Oorspronkelijk was in dit project poly-beton voorzien. De hoogte die daarvoor nodig was, bleek echter niet beschikbaar, waardoor gezocht werd naar andere oplossingen. Omdat de architecte reeds meerdere projecten met Perfect Résines uitvoerde en weet dat ze op hen kan rekenen, richtte ze zich tot hen voor een alternatief. David Garcia, eigenaar van applicatiebedrijf Perfect Résines, is op zijn beurt al lang overtuigd van Arturo. De goede producten, de technische kennis en ondersteuning, de marketing,… Ook voor hem klopt het plaatje. Hij twijfelde dan ook geen moment om de architecte met de Color Collection stalenkoffer en de bijhorende brochure te overtuigen om voor een gietvloer te kiezen. En na het zien van enkele referenties waren zowel de architecte als de eindklant positief en gingen ze met Arturo in zee.

 

Een tevreden klant keer terug

Dat dit geen alledaags project is, staat buiten kijf. Een goede planning en opvolging was dus noodzakelijk. Maar dankzij de 12-jaar lange ervaring van Perfect Résines in decoratieve polyurethaan gietvloeren (deze maken 75% van hun omzet uit, n.v.d.r.) konden architect en eindklant op hun beide oren slapen. En het resultaat mag er zéker zijn. Binnenkort volgt een tweede deel binnen het project ODOO en er zou voor een gelijkaardige vloerafwerking gekozen worden. Zegt genoeg, niet? :)

Gebruikte producten

Arturo PU2060

Arturo PU2060 Gietvloer is een 2-componenten, zeer emissearme, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw