Een 550 m² bestaande showroom ombouwen tot een future proof versie waar het ruimtegevoel primeert? Dankzij haar naadloze karakter is een gietvloer hier de perfecte vloerafwerking. Epoxy-Floor overtuigde niet alleen zonder moeite eindklant Vivandi met de marketing tools van Arturo, ze stelden ook het gloednieuwe zeer elastische, scheuroverbruggende vloersysteem Arturo PU2035 voor.

Data

Gebouwtype Retail
Retail
Retail
Retail
Land België

Vivandi, gespecialiseerd in terrasoverkapping, carports, poorten, schuttingen en glazen schuifwanden, nam recent de beslissing om haar toonzaal te renoveren om zo de moderne uitstraling te krijgen die het bedrijf nastreeft. Het jonge, dynamische bedrijf, dat steeds op zoek is naar de nieuwste en juiste trends als het gaat om buitenleven, nam contact op met Epoxy-Floor en samen overlegden ze de mogelijkheden voor de renovatie van de 550 m² showroom. Al snel bleek dat een gietvloer de perfecte keuze was om een maximaal ruimtegevoel te creëren en een moderne uitstraling te verkrijgen.

 

Dáárom Arturo!

De kwaliteit van de producten, de relatie met de medewerkers en de uitermate sterke marketing zijn slechts enkele factoren waardoor Epoxy-Floor zweert bij het merk Arturo. Tatiana Batache, commercieel vertegenwoordiger bij Epoxy-Floor, licht toe: “Ik heb Arturo via via leren kennen. Toen ik Eline (Vandorpe, Manager Arturo, n.v.d.r.) en Günter (Goeteyn, Business Development Manager Arturo, n.v.d.r.) voor het eerst heb ontmoet was er meteen een klik. Ondertussen bel ik heel regelmatig met Günter en weet hij me altijd op zeer korte termijn te helpen, ongeacht mijn vraag of probleem. Ik kan gewoon altijd op Arturo rekenen. Ook over de kwaliteit van de producten en de leveringen zijn we zeer tevreden. Maar wat ik het aller sterkste vindt bij Arturo is de Marketing. Die Color Collection waarbij je dankzij het Style Compass de keuze voor de eindklant vergemakkelijkt is echt een super tool. Gewoon de gewenste stijl kiezen en je hebt meteen 4 unikleuren, 2 betonlooks en 2 Flakes. Ik heb dan ook niet getwijfeld om ook bij Vivandi deze tool boven te halen en ja hoor, zoals steeds een enthousiaste reactie. De keuze viel uiteindelijk op de kleur Simple Grey.”

 

Systeem

De bestaande ondergrond van de showroom was een poly-beton. Deze werd eerst volledig opgeschuurd om daarna over te gaan tot het plaatsen van de schraaplaag, Arturo EP6200. Daarbovenop kwam de nieuwe blijvend elastische gietvloer met verhoogd loopcomfort, Arturo PU2035. Omdat in en showroom nogal wat loopbelasting is en deze er steeds proper moet bij liggen, werd er als afwerking gekozen voor de zeer slijtvaste, makkelijk te reinigen, UV-stabiele toplak, Arturo PU7900.

 

Een werkvloer als gegoten

Het uiteindelijke resultaat voor Vivandi is een prachtige grijze vloer die zich meters ver lijkt uit te strekken. Exact het resultaat dat Epoxy-Floor en Vivandi verwachtten. Een werkvloer die als gegoten zit waar de werknemers van Vivandi onder het genot van een kopje koffie nog jaren ideeën kunnen op doen en een passend ontwerp kunnen maken voor hun klanten.

Gebruikte producten

Arturo PU2035

Arturo PU2035 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van aromatisch polyurethaanhars, in vele kleuren leverbaar.

Arturo EP6200

Arturo EP6200 Schraplaag is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk / schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw