Op het Marie-José plein in Oostende werd de Viva winkel in een nieuw jasje gestoken. Easy-to-wear, modieus en toegankelijk, dát zijn de woorden die deze winkel in een notendop omschrijven, en daar hoort natuurlijk een dito winkelomgeving bij. Devafloor werd door eigenaar Peter Goemaere ingeschakeld om de 250 m² vloer te plaatsen.

Data

Gebouwtype Retail
Retail
Retail
Retail
Land België

Time is money

Zoals vaak het geval is bij een renovatie, was er ook hier een tijdsdruk. Daarom koos Devafloor er voor om de primer en schraaplaag in 1 laag te plaatsen. De Arturo EP6200 is hiervoor het perfecte product, het laat zich makkelijk verdelen en heeft dankzij zijn ontluchtingsadditief minder kans op blaasjes na doorharding. Bovendien zorgt het toegevoegde pigment ervoor dat eventuele onzuiverheden makkelijker zichtbaar zijn en dus sneller kunnen gerepareerd worden. Vervolgens werd de taai-elastiche gietlaag Arturo PU2060 geplaatst. De uitzonderlijk goede vloei en ontluchting zorgen er voor dat dit een heel makkelijk te verwerken PU-gietlaag is. Er werd gekozen voor de crème-witte kleur RAL 9001. Als afwerking werd er gekozen om deze zowel gekleurd als transparant te overlagen. Hiervoor werden de 2-componenten watergedragen UV-resistente toplagen PU3320 (gekleurd) en PU7320 (transparant) gebruikt. Het volledige systeem voldoet aan alle VOC normen en heeft een goede mechanische en chemische resistentie.

Compleet verhaal

De keuze om Arturo te gebruiken op deze werf was erg bewust. Bob Van Thielen, zaakvoerder van Devafloor: "kwaliteit en prijs zijn één ding, maar bij Arturo gaat het om zoveel meer. De verwerkbaarheid van de producten, de stalenkoffers en stalenservice, de marketing in het algemeen, de technische en commerciële ondersteuning, de locatie waar de producten worden geproduceerd, ... Het is gewoon een compleet verhaal."

Focus

Bob richtte het bedrijf in 2000 op, samen met zijn vader Dany. Sinds 2015 bouwt vader Dany zijn activiteiten in het bedrijf stelselmatig af en staat Bob aan het hoofd van het bedrijf. Dankzij eerdere werkervaringen beschikt Bob over meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen van gietvloeren. Devafloor concentreert zich voornamelijk op industriële gietvloeren. Dankzij deze focus bouwden hun plaatsingsteams de afgelopen jaren een enorme expertise op. Elke gietvloer wordt met veel zorg en toewijding volgens de regels van de kunst geplaatst, met het beste resultaat tot gevolg.

 

Gebruikte producten

Arturo PU3320

Arturo PU3320 Toplak is een 2-componenten, waterhoudende, ingekleurde, zijdematte toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU2060

Arturo PU2060 Gietvloer is een 2-componenten, zeer emissearme, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP6200

Arturo EP6200 Schraplaag is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk / schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw