In Heverlee werd recent een nieuwbouw geplaatst bestaande uit verschillende niveaus met veel glaspartijen en hoge plafonds met verschillende hellingsgraden. Deze bijzondere woning werd ontworpen door Honk Architecten BVBA uit Leuven. De vennootschap Honk Architecten is ontstaan uit de samenwerking tussen twee architecten, Gerrit Verbeeck en Hendrik Van Liedekerke, die alle opdrachten sinds medio 1998 samen ontwierpen en uitvoerden. Nog steeds doorlopen ze samen elke fase van een ontwerpproces waardoor een permanente uitwisseling van inzichten, kennis, ideeën en ervaringen ontstaat. Een samenwerking die tot bijzondere ontwerpen leidt en zo ook deze nieuwbouw woning in Heverlee waar GC gietvloeren werd ingeschakeld om de 125 m² gietvloeren te plaatsen.

Data

Gebouwtype Woonhuizen
Land België

Keuze te over

Voor een bouwheer is een vloer kiezen een moeilijke keuze en is hulp vaak erg gewenst. Dankzij een eerdere samenwerking tussen Honk Architecten en GC gietvloeren kwam ook dit project bij Patrick Smeyers, zaakvoerder van GC gietvloeren, terecht. “Toen de bouwheer me contacteerde wist hij totaal niet wat de mogelijkheden waren. Ik ben dus, zoals ik steeds doe bij een nieuw project, langs gegaan om de verschillende mogelijkheden van het Arturo PU-gamma toe te lichten. Aan de hand van de Color Collection heb ik de mogelijkheden getoond: de unikleuren, de betonlooks en ook de unikleuren met flakes. De unikleuren en de flakes vielen het meest in de smaak. Er werd beslist om 90 m² unikleur te plaatsen en 35 m² flakes. Om de unikleur te bepalen hebben we ons wat op de inbouwkasten en het meubilair in de keuken gericht. Er bleven drie opties over, waarvan ik een staal heb aangevraagd. De uiteindelijke keuze, na ontvangst van de stalen, viel op de kleur ‘Cotton White’ uit de Arturo Color Collection 2.0. Nu de basis kleur vast lag moesten de flakes nog bepaald worden. Daarvoor is de floorconfigurator van Arturo een ontzettend handige tool. Op deze site kies je je basis kleur, de kleuren van je flakes, de grootte van je flakes en de hoeveelheid van je flakes. Met één druk op de knop kan je dan een staal aanvragen van wat je online hebt gemaakt. In dit geval hebben we vier verschillende combinaties laten maken, waaruit de klant uiteindelijk een definitieve keuze (5% goud, 5% zwart, 2,5% zilver en 2,5% wit) heeft gemaakt”, aldus Smeyers.

 

Uitvoering

Op de chape, werd eerst de 2-componenten, oplosmiddelvrije Arturo EP6500 primer, als hechtbrug, geplaatst. Daarop kwam de voorgevulde 2-componenten, oplosmiddelvrije Arturo EP6200 schraaplaag om de ondergrond luchtdicht af te sluiten. Op de schraaplaag komt de 2 tot 3 mm dikke gietvloer, in dit geval de UV-stabiele Arturo PU2030, 90 m² in Cotton White en 35 m² in Cotton White met zwarte, gouden, zilveren en witte flakes. Tot slot werd de vloer afgelakt om ze te beschermen en ze het gewenste uiterlijk te geven, in dit geval zijdemat. Op de Cotton White werd twee maal de 2-componenten, ingekleurde, zijdematte, waterhoudende toplak Arturo PU3320 geplaatst en voor het flakes gedeelte werd eerst de 2-componenten, waterhoudende, transparante extra matte toplak, Arturo PU7750 en daarna de 2-componenten, transparante, zijdematte, waterhoudende toplak Arturo PU7320 geplaatst. Het resultaat mag gezien worden en is inmiddels één van vele unieke vloeren door GC gietvloeren en Arturo.

 

Kennismaking GC gietvloeren en Arturo

Bij het eerste bezoek van Arturo aan GC gietvloeren, was er onmiddellijk een klik. Patrick Smeyers licht toe: “Vanaf het eerst moment dat we in contact kwamen met Arturo Unique Flooring was er een goed gevoel. Toen Günter (Goeteyn, Business Development Manager Arturo bij UZIN UTZ België, nvdr) binnenkwam zag ik onmiddellijk dat hij me niet zomaar alleen producten kwam verkopen. Alleen al de Color Collection stalenkoffer is TOP. Mijn klanten zijn telkens verrast als ze de stalen zien. Nog een groot voordeel is dat ik alles van benodigdheden voor mijn vloeren bij één en dezelfde leverancier kan bestellen vb. primers, egalisatie, kleine materialen, enz. En inmiddels heb ik ook de ervaring dat leveringen altijd op de afgesproken tijdstippen geleverd worden (op kantoor of zelfs op de werf als dat moet), wat zeer belangrijk is naar planning toe. Verder is alle nodige documentatie voorhanden en die kan ik makkelijk raadplegen op de werf via een mobielvriendelijke, vereenvoudigde website, een soort app eigenlijk. De UZIN UTZ Groep heeft ook veel aandacht voor het milieu. Ze produceren geen solvent houdende producten meer, ze herleiden afval tot een minimum, ze maken verpakkingen van gerecycleerde kunststof, enz. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de fabriek in Nederland waar de Arturo producten geproduceerd worden. Op 23 en 24 mei waren we daar te gast voor een design training en hebben we ook een rondleiding gekregen. ‘De groenste fabriek van Nederland’, het zegt eigenlijk al genoeg he… Ja, ik ben echt wel fan. J”

 

Precieze ambacht met veel mogelijkheden

GC gietvloeren is pionier in het toepassen van hightech gietvloer-systemen. Als jonge marktspeler hebben ze zich gespecialiseerd in de particuliere markt. Een van hun dagelijkse activiteiten is het aanbrengen van PU-gietvloeren zowel voor vloeren als wanden. GC gietvloeren verzorgd zowel kleine als grote projecten. Een nieuwbouw of een renovatie op bestaande tegels zonder breekwerk, het kan allemaal. Een PU-gietvloer plaatsen is een precisie ambacht met veel creatieve mogelijkheden, een echte passie waar Patrick Smeyers dagelijks met plezier voor opstaat.

Gebruikte producten

Arturo PU3320

Arturo PU3320 Toplak is een 2-componenten, waterhoudende, ingekleurde, zijdematte toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU7320

Arturo PU7320 Toplak is een 2-componenten, transparante, zijdematte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo PU7750

Arturo PU7750 Toplak is een 2-componenten, transparante, extra matte, waterhoudende toplak op basis van polyurethaanhars.

Arturo EP6200

Arturo EP6200 Schraplaag is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk / schraplaag op basis van epoxyhars.

Arturo PU2030

Arturo PU2030 Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van polyurethaanhars met een hoge mate van UV-stabiliteit.

Arturo EP6500

Arturo EP6500 Primer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije voorstrijk en hars voor een schraplaag op basis van epoxyhars.

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw