Duurzame uitbreiding voor UZIN UTZ Nederland op Stepelerveld

UZIN UTZ Nederland bv heeft ruim 30.000 m2 grond aangekocht van de gemeente Haaksbergen om haar toekomstplannen te realiseren. De vloerenspecialist is sinds 1967 gevestigd in Haaksbergen en is sinds eind 2013 gehuisvest in een prachtig groen en duurzaam pand op het Bedrijventerrein Stepelerveld. Gemeente Haaksbergen heeft samen met o.a. UZIN UTZ Nederland ambitieuze plannen op het gebied van duurzaamheid voor Bedrijventerrein Stepelerveld, waar ook de uitbreiding van UZIN UTZ Nederland zal gaan plaatsvinden.

Gerben Bouwmeester, directeur UZIN UTZ Nederland: “Wij groeien op onze huidige locatie van 12.000 m2 uit ons jasje. Daarnaast is er binnen de UZIN UTZ Group behoefte aan extra productiecapaciteit en magazijnruimte. Er is gezocht naar de meest verstandige oplossing voor de Group. Wij zijn blij dat er voor de locatie Haaksbergen is gekozen. Door deze nieuwbouw zal onze productielocatie bijna net zo groot worden als onze hoofdvestiging in Ulm en zal de logistiek voor Noord-Europa op termijn vanuit Haaksbergen gecoördineerd worden. Op de nieuwe locatie zullen wij vanaf januari 2024 ook poederproducten (egalisatie en tegellijm) gaan produceren.”


Werkgelegenheid

Een van de positieve gevolgen is dat het aantal arbeidsplaatsen bij UZIN UTZ Nederland de komende jaren fors zal gaan groeien, want de productiecapaciteit zal verdrievoudigen. Wethouder Economie Louis Koopman: “Dit is goed nieuws voor UZIN UTZ Nederland en zeker ook een mooie ontwikkeling voor de gemeente Haaksbergen. We hebben inmiddels tal van toonaangevende, economisch gezonde bedrijven die in Haaksbergen gevestigd zijn. Dit maakt onze gemeente aantrekkelijker om in te werken en in te wonen, dus juichen wij de uitbreidingsplannen van harte toe.”


Onderdeel van de omgeving

Het huidige pand van UZIN UTZ Nederland is inmiddels een begrip in Haaksbergen en omstreken. Bouwmeester: “Het is natuurlijk niet voor niets dat ons pand in 2014 is geopend door koningin Máxima. Want, een iconisch en duurzaam pand waar kantoor- en productieruimten onder één groen dak huizen zie je niet vaak. Wij vinden het belangrijk om bij onze nieuwbouwplannen dezelfde uitgangspunten te hanteren als bij ons huidige pand. Het geheel moet passen in de omgeving en zo duurzaam mogelijk zijn. En omdat bij ons de mens altijd centraal staat willen wij met onze nieuwbouw hetzelfde werkklimaat creëren voor onze medewerkers als in het huidige pand, dus transparant, schoon, veilig, efficiënt en duurzaam.”
 

Duurzaam bedrijventerrein

\Voor de inrichting van Bedrijventerrein Stepelerveld heeft de gemeente Haaksbergen met onder meer UZIN UTZ Nederland grootse plannen. Wethouder Koopman: “De lat wordt op deze unieke plek door alle betrokkenen hoog gelegd. Het doel is om van Stepelerveld het duurzaamste bedrijventerrein van Twente te maken, met het hoogst haalbare duurzaamheidslabel. Dat een toonaangevend, innovatief en duurzaam bedrijf als UZIN UTZ ervoor kiest op deze plek in Haaksbergen flink uit te breiden, is voor ons als gemeente een prachtig signaal. Dit is een belangrijke ontwikkeling waar wij graag onze bijdrage aan leveren, want naast extra werkgelegenheid is hier ook aandacht voor biodiversiteit, watersystemen, innovatie en noaberschap.”


Uitbreiding productiecapaciteit

UZIN UTZ Nederland hoopt in 2022 te kunnen starten met de bouw van het nieuwe logistieke centrum en de productielocatie voor de poederproducten. Gerben Bouwmeester: “Haaksbergen zal door deze ontwikkelingen een nieuw en toonaangevend gezicht krijgen.” 

Op korte termijn wordt de productiecapaciteit bij UZIN UTZ Nederland uitgebreid door een interne verbouwing. Door toename van vraag uit de markt is er behoefte aan extra productiecapaciteit voor de zogeheten 1K-STP-lijmen. Bouwmeester: “Dit zijn naar onze mening dé lijmen van de toekomst, want hiermee kunnen onze afnemers nóg duurzamer en gezonder werken. Bovendien zullen wij deze innovatieve (parket)lijmen dichterbij de klant gaan produceren, waardoor onze ecologische footprint enorm zal verbeteren.” De interne verbouwing bij UZIN UTZ Nederland zal begin september gestart worden en de planning is dat de duurzame lijmen vanaf herfst 2021 geleverd kunnen worden. Bouwmeester: “Deze uitbreiding zal een forse groei betekenen in de volumes die wij produceren. De nieuwe lijmen worden namelijk niet alleen voor Nederland, maar ook voor België, Scandinavië en Noord- en Oost-Duitsland geproduceerd. Ook dit betekent extra productie voor onze fabriek, dus volop werkgelegenheid op korte termijn.” 


Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor aanvullende info kunt u contact opnemen met:

UZIN UTZ Nederland bv | Ilse van Bodegom
Tel 06 - 13 24 81 14 | E-mail  ilse.vanbodegom(at)uzin-utz.com

Gemeente Haaksbergen | Arjen Maat
Tel 06 - 10 11 90 06 | E-mail aw.maat(at)haaksbergen.nl

Contactpersoon

Ilse van BodegomMarketing & Communicatie

E-mail: ilse.vanbodegom@uzin-utz.com

Systemen voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten vloeren

Machines en speciaal gereedschap voor de voorbereiding van de ondergrond en het leggen van alle soorten bedekking

Compleet assortiment voor de verwerking, renovatie en onderhoud van houten vloeren

Kunsthars- en cementgebonden vloersystemen met functionele en decoratieve afwerkingsmogelijkheden

Systemen en producten voor het verwerken van tegels en natuursteen

Hoogwaardige gereedschappen om te schilderen, te stucen en voor droogbouw